Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Μπισκότα βανίλιας-σοκολάτας


Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο ζητάμε κάτι νόστιμο
 να μας τονώσει και να μας γλυκάνει J
Υλικά για 50 μπισκότα:

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές ακόμα)
125 γρ βιτάμ
125 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
2 αυγά
100 γρ σταγόνες σοκολάτας



Κόβουμε το βιτάμ σε κομμάτια.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά(εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας) 
και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, 
μέχρι να δημιουργήσουμε μια ζύμη μαλακή 
που δεν θα κολλάει όμως στα χέρια ~
 ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε το επιπλέον αλεύρι.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας 
και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο
 και πλάθουμε την ζύμη σε ρολό.
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη 
και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, 
να κρυώσει και να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο 
και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 λαμαρίνες του φούρνου.
Κόβουμε τη ζύμη σε φετούλες 
και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα μπισκοτάκια είναι αρκετά τραγανά 
και διατηρούνται έτσι αρκετές μέρες,
σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό!

4 σχόλια:

  1. Φαίνονται υπεροχα Μπέττυ. Με βούτυρο γάλακτος πως λες να βγουν άραγε? Λατρεύω τους σαμπλέδες..;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα βγουν περισσότερο "πλούσια" σε γεύση και μυρωδάτα! :)

      Διαγραφή
  2. Στα μπισκοτάκια δεν λέμε ποτέ όχι, Μπέτυ!! Δεν θα προλάβουν να μείνουν για πολύ, στο κουτί!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρομοίως, ανάρπαστα γίνονται!!! :)
      Καλή σου μέρα Ειρήνη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...