Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Shortbread cookies

Υπέροχα αλμυρά μπισκοτάκια 
για να συνοδεύσουν το κρασί, τα τυριά ή το ποτό μας!
 Υλικά:

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ μαργαρίνη
80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 κρόκος αυγού
Μια πρέζα αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μισή κουταλιά φρέσκο θυμάρι
Αφήνουμε την μαργαρίνη και το αυγό εκτός ψυγείου για 1 ώρα τουλάχιστον.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι 
και χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζυμώνουμε κατόπιν ελαφρά τη ζύμη με τα χέρια μας για 1 λεπτό 
και την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Στο ένα προσθέτουμε το θυμάρι και ζυμώνουμε να ενσωματωθεί. 
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό ρολό, 
το τυλίγουμε σε μεμβράνη 
και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, 
να σφίξει για να μπορέσουμε να τo κόψουμε. 
 Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την ζύμη σε φετούλες ενός εκατοστού περίπου
 και τις πλαταίνουμε ελαφρά με την βοήθεια ενός ποτηριού, 
φροντίζοντας να έχουν όλες το ίδιο πάχος.
 Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες. 
Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
·     Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το θυμάρι με δεντρολίβανο και την παρμεζάνα με πικάντικο κεφαλοτύρι ή τσένταρ.
·     Αφού φτιάξουμε τα ρολά μας, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες.   Όταν θελήσουμε να τα ψήσουμε τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν τα κόβουμε και τα ψήνουμε ~ κι έτσι έχουμε φρεσκοψημένα μπισκοτάκια όταν τα χρειαστούμε!
·   Επίσης μπορούμε να καταψύξουμε τα ρολά και αφού τα αποψύξουμε ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...