Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Ζυμαρικά με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Μια απλή, νοστιμότατη σάλτσα για ένα χορταστικό, απολαυστικό πιάτο!
Υλικά για 4 μερίδες:

500 γρ ζυμαρικό της αρεσκείας σας, καλύτερα κοντό
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2-3 δαφνόφυλλα
3-4 γαρύφαλλα
1 κανέλλα ξύλο
4-5 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά πελτές (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη
Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα


Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα γαρύφαλλα και την κανέλλα.
Ανακατεύουμε να ανακατευτούν τα αρώματα. 
Προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροτριμμένες, τον πελτέ, 
αλατοπίπερο, ζάχαρη και μισό φλυτζάνι νερό.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου, 
ανακατεύοντας περιοδικά.
Η σάλτσα πρέπει να μείνει πηχτή ~ να μην έχει καθόλου ζουμιά.
Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, πετάμε τα δαφνόφυλλα και τα σκόρδα.
Εν τω μεταξύ  βράζουμε το ζυμαρικό που έχουμε επιλέξει, 
προσέχοντας να μην παραβράσει.
Σουρώνουμε ελαφρώς και αμέσως
 τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
 Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Επέλεξα τα Μακαρόνια του Σπαρτού  από το Χιώτικο Κελάρι, 
που μου άρεσαν ιδιαίτερα και έδεσαν υπέροχα με την σάλτσα!

Καλή μας όρεξη!!!

5 σχόλια:

  1. Μπέττυ μου ειναι φανταστικο τουτο το πιατο!!!!!!!!!!!!
    Καλό ξημέρωμα!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου (με το ωραίο όνομα) είναι μεγάαααλη αδυναμία τα ζυμαρικά!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Αγαπημενο
    Γρηγορο
    5νοστιμο
    πιάτο!

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια ερωτηση.....οι 4-5 ντοματες με σπορια ή χωρις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι ωραίες και ώριμες οι ντομάτες δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσεις τα σπόρια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...