Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Κασεροπιτάκια σε σπιτική ζύμη

Θαυμάσια ζύμη για απολαυστικά  τυροπιτάκια!
Υλικά για τη ζύμη:

2  ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
100 γρ μαργαρίνη
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά στιγμής

Για την γέμιση:

Χοντροτριμμένο κασέρι περίπου 150 γρ.
1 αυγό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Σε μπολάκι ανακατεύουμε καλά το γάλα με την ζάχαρη και την μαγιά
 και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι, 
ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
Ρίχνουμε την μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ζύμωμα
 μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική 
που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα, σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα 
και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα
 και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Ανακατεύουμε το κασέρι με το αυγό και το αλατοπίπερο.
Κόβουμε ίσα κομματάκια από το ζυμάρι, 
ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια 
και τα κόβουμε με  τη βοήθεια ενός ποτηριού.
Τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μίγμα σε κάθε φυλλαράκι, 
κλείνουμε σε μισοφέγγαρο ή σε φακελάκι 
και πατάμε τις άκρες να ενώσουν καλά.
 Τοποθετούμε τα κασεροπιτάκια μας στην λαδόκολλα, 
σε απόσταση μεταξύ τους 
Χτυπάμε το ασπράδι με μια κουταλιά νερό και αλείφουμε τα κασεροπιτάκια μας.
 Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Απολαύστε τα ζεστά!

6 σχόλια:

  1. Μμμμμμ! Μέχρι εδώ μύρισαν! Να είχα ένα με τον καφέ μου! Είμαι λιχούδα; Όχι είναι αυτά λαχταριστά! Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ...βρε Ελισαβάκι μου με τις νοστιμιές σου!!! Αν και τώρα σηκώθηκα από το τραπέζι ευχαρίστως έτρωγα και μερικά απ' αυτά κι ας είμαι σκασμένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έκανα σήμερα και είναι super..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Δεν έχω δοκιμάσει να τηγανίσω τα συγκεκριμένα, τα προτιμώ φουρνιστά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...