Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα με βρώμη, μέλι και καρύδια

Αυτά πια δεν είναι μπισκότα, είναι ένεση ενέργειας και δύναμης! J
Υλικά για 30 μπισκότα:

115 γρ μαργαρίνη
115 γρ μέλι
115 γρ καστανή ζάχαρη
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ νιφάδες βρώμης
25 γρ καρύδια χοντροκομμένα

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 170ο 
και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
 Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά την μαργαρίνη, το μέλι και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά χωρίς να βράσει το μίγμα.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι, την βρώμη και τα καρύδια 
και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί, 
σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά.
 Βρέχουμε ελαφρά ένα κουτάλι σε νερό 
και πιέζουμε λίγο τα μπισκοτάκια μας να πλατύνουν.
Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο 
και το μέγεθός τους, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Τα απολαμβάνουμε με το γάλα ή τον καφέ μας ~ ή, 
χειμώνας και ταιριάζει τέλεια, με μια κούπα ζεστό τσάι!

Καλή σας απόλαυση!

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Φαίνονται υπέροχα! Θα τα φτιάψω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω πολυ για την συνταγη! αν θελετε μπορειτε να αντικαταστησετε την ζαχαρη με πετιμεζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...