Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Κολιοί στα κάρβουνα


Αυτό το Σαββατοκύριακο το ρίξαμε στην ψαροφαγία! Διάφορα είδη ψαριών πέρασαν από την κουζίνα και μαγειρεύτηκαν με διάφορους τρόπους. Ξεκινάω με τους κολιούς - συνήθως τους φτιάχνω στο φούρνο λαδορίγανη, σήμερα είπαμε να τους ψήσουμε στα κάρβουνα για αλλαγή. Έγιναν νοστιμότατοι, εξ άλλου πιό φρέσκο ψάρι δεν είναι νόστιμο ψητό;

Πήρα λοιπόν 4 μεγάλους κολιούς, τους καθάρισα καλά από τα εντόσθια και τους έπλυνα.

Τους έριξα λίγο ξύδι στην κοιλιά και τους άφησα μισή ώρα. Τους ξέπλυνα καλά και τους άφησα να στεγνώσουν. Άλειψα μετά τα ψάρια με ελάχιστο λάδι και τους έριξα λίγο χοντρό αλάτι. Κατόπιν τοποθετήθηκαν με τη σχάρα στα κάρβουνα όπου ψήθηκαν περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά. Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί στεγνώνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους.

Τα περιχύσαμε με λαδολέμονο και συνοδέψαμε με πατζάρια βραστά.

11 σχόλια:

  1. aaxx psari sta karvouna...poso mou exei leipsei...nostimotato einai...miam miam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The only thing baked at my end today was me! We had to attend my little boy's swimming event and we completely roasted! I would rather have had your fish! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα λιπαρά ψαράκια γίνονται τέλεια στα κάρβουνα, είσαι τυχερή που κάθεσαι μακριά, διαφορετικά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχομαι να φάω ψαράκι στα κάρβουνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. polly omorfo mprabo Betty mporeis na mou steileis to e-mail sou sto info@cook.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με έκανες να ζήλέψω το ψαράκι παρόλο που δεν είμαι και πολύ του ψαριού! Αλλά έτσι στα κάρβουνα ποιός δε θα το έτρωγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lew duo mhnes twra na parw ean tetoio kalathaki na bazw ta psaria sta karvouna kai den to 'xw kanei! Ti wraia pou fainontai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Everything tastes better sta karvouna. Looks fabulous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I love Kolio and Skoumbri...both very delicious and inexpensive fish...bravo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...