Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Cheesecake με λεμόνι

'Εχουμε κολλήσει τελευταία με την ξινούτσικη γεύση του λεμονιού... τόσο δροσιστική και υπέροχη... Και τούτο το λεμονο-cheesecake είναι φίνο και πεντανόστιμο!
Υλικά για 10 μερίδες:

Για τη βάση:
150 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
80 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
Ξύσμα από ½ λεμόνι

Για την κρέμα:
350 γρ ανθότυρο
350 γρ Philadelphia
80 γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
Ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με έλασμα. Πιέζουμε καλά το μίγμα με ένα κουτάλι, να απλωθεί ομοιόμορφα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα 2 τυριά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ο.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού, αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε το στεφάνι της φόρμας.
Αν αφήσουμε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά πριν σερβίρουμε, είναι πραγματικά τέλειο!

25 σχόλια:

  1. Μπέττυ καλό μήνα!!
    Μόλις γύρισα από μια έκθεση τροφίμων στο Γκάζι κι είχε ανθότυρο αλλά λέω άσε δε θα το φτιάξω κάτι άμεσα και θα χαλάσει, και τώρα βλέπω την ανάρτηση σου και μετανιώνω αύριο όμως θα το φτιάξω και θα σου πω τη γνώμη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελισάβετ καλημέρα,
    Δεν πειράζει που δεν χάρηκες φέτος τα τριαντάφυλλά σου, σημασία έχει ότι δεν υπάρχει κάτι σοβαρό, όλα είναι περαστικά, και τα τριαντάφυλλα έχεις πολύ χρόνο να τα χαρείς. Όλο το καλοκαίρι θα ανθίζουν....
    Η συνταγή σου μου άρεσε πολύ. Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε εντύπωση το ότι το έψησες. Εγώ συνήθως το cheese cake δεν το ψήνω, ίσως όμως η κρέμα σου είναι διαφορετική. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ fortunata:

    Καλό μήνα να έχουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ξανθή καλό μήνα και σε σένα!
    Ήθελα κι εγώ να πάω σε αυτή την έκθεση στο Γκάζι αλλά δυστυχώς ένα μικρό πρόβλημα υγείας δεν μου το επέτρεψε... ήταν ενδιαφέρουσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ anthivolon:
    Καλή σου μέρα! Το cheesecake που φτιάχνω κι εγώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν θέλει ψήσιμο ~
    http://bettyscuisine.blogspot.com/2009/03/cheesecake.html
    Αυτή τη συνταγή την βρήκα πρόσφατα και μου άρεσε η λεμονάτη γεύση της, την έφτιαξα και δεν με απογοήτευσε καθόλου ~ δοκίμασέ την αν σου αρέσει το λεμόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στειλε ενα κομμάτι στην ιταλία!

    καλό σου μήνα και πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Και λοιπόν; :
    Αχ φιλενάδα, μακάρι να υπήρχε τρόπος ~ ένα στην Ιταλία και ένα στο κοριτσάκι μου στο Λονδίνο...!
    Καλό σου μήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα Betty!!
    Είμαι σίγουρη ότι το cheesecake είναι τέλειο γιατί έχω δοκιμάσει κι εγώ ψημένο! Ειδικά αν παγωσει στο ψυγείο αρκετές ώρες είναι ακόμα καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kι εμένα μου αρέσει το λεμόνι πολύ
    Και το cheesecake σου Μπέττυ μου φαίνεται πολύ ωραίο
    Θα την δοκιμάσω σίγουρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Athina:
    Σωστή η επισήμανση, όντως έτσι έκανα κι εγώ, άφησα στο παγώσει καλά και μετά το έκοψα ~ διορθώνω την ανάρτηση, ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οχ οχ,τι είναι αυτό καλέ?? Θεικό γλυκό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μμμμμ.... ΘΑ το φτιάξω!

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπέττυ εύχομαι ότι κι αν ήταν να είναι περαστικά.
    Η έκθεση μπορώ να πω αρκετά ενδιαφέρουσα είχε πολλά προϊόντα κυρίως από Πελοπόννησο από συνεταιρισμούς γυναικών με γλυκά, μαρμελάδες, ζυμαρικά κουλούρια και πολλούς παραγωγούς κρασιών και λαδιού.
    Προσπαθούν να γίνουν γνωστοί σε μεγαλύτερο κοινό αλλά από όσο μίλησα μαζί τους δύσκολα βρίσκουν καταστήματα να εκπροσωπήσουν τα προϊόντα τους.
    Δύσκολοι καιροί;;άλλα συμφέροντα ποιος ξέρει;;
    Καλό Βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και εμένα μου αρέσει πολύ το λεμόνι και αυτό το γλυκάκι είναι τέλειο. Περαστικά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τί να παγώσει στο ψυγείο!
    Αντέχεις να το αισθάνεσαι κοντά σου και να μη κόψεις την πρώτη κομματάρα;
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και όλη η αυλή του σπιτιού μου είναι περιτρυγιρισμένη από λεμονιές, γεμάτες λεμόνια που πέφτουν.......

    άψογα!!!
    καλημέραααα... καλή εβδομάδα!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
    Το λεμονογλυκό σου άπαιχτο όπως όλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πανευκολο κι υπεροχο!!!! Περαστικα σου και Καλο Μηνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απλα delicious! Εχω ξεκινησει ηδη να το φτιαχνω, καπως ετσι δροσερα υποδεχομαστε το καλοκαιρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδη κολλησα μολις ειδα την συνταγη και θελω να την κανω οπωσδηποτε...εχω να κανω μια ερωτηση. Χτυπωντας το ανθοτυρο δεν μενουν κομματακια? Πως το κανετε τελειως αλοιφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Ανώνυμος:

    Καλημέρα!

    Δεν μένουν κομματάκια γιατί το δουλεύουμε με το πηρούνι αρκετά, λιώνοντάς το, πρώτα με τη ζάχαρη, μετά με το λεμόνι και τέλος με τα αυγά - έτσι κι αλλιώς το ανθότυρο είναι πολύ μαλακό τυρί και λιώνει εύκολα!

    Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις και περιμένω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...