Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, καρότα και γλυκοπατάτα!

Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Αυτό ήταν το κυριακάτικο φαγάκι μας ~
μια έμπνευση της στιγμής, με ό,τι υπήρχε διαθέσιμο!
Υλικά:

4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
2 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες μέτριες
2 καρότα
1 γλυκοπατάτα μεγάλη
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμονοπίπερο
2 κουταλιές μουστάρδα
Χυμός από 2 λεμόνια και από 1 πορτοκάλι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Έκοψα τις μπριζόλες σε μεγαλούτσικα κομμάτια, 
τις αλατοπιπέρωσα και πρόσθεσα λίγη ρίγανη.
Καθάρισα τις πατάτες και τις έκοψα σε κομμάτια.
Καθάρισα και έκοψα και την γλυκοπατάτα ~ αν δεν χρησιμοποιηθεί άμεσα, 
πρέπει να μείνει σε μπολ με νερό γιατί μαυρίζει πάρα πολύ γρήγορα!
Έριξα στη γάστρα τις πατάτες, τα καρότα σε χοντρές ροδέλες, 
τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και την γλυκοπατάτα.
Πρόσθεσα αλατι, πιπέρι, ρίγανη, λεμονοπίπερο και το μισό χυμό.
Ανακάτεψα καλά.
Πρόσθεσα και το κρέας, διέλυσα στον υπόλοιπο χυμό την μουστάρδα, 
περιέχυσα το φαγητό, πρόσθεσα και το ελαιόλαδο και ανακάτεψα καλά, 
να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Έβαλα σκεπασμένη τη γάστρα σε μέτριο φούρνο, στους 150ο 
και έψησα για 3 ώρες περίπου, χωρίς να προσθέσω άλλα υγρά.
 Έγινε... λουκούμι 
με μια σαλτσούλα σκέτη κόλαση!!!

Αν δεν θέλετε πολύ έντονη τη γεύση του σκόρδου, μην το βάλετε στο φαγητό, 
απλά τρίψτε καλά τη γάστρα εσωτερικά με μια σκελίδα και πετάξτε το!

11 σχόλια:

  1. Μπέτυ μου ότι πρέπει για να ξεκινήσει νόστιμα η εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, τι ωραία ιδέα να προσθέσεις γλυκοπατάτα στο συγκεκριμένο φαγητό! Και το κρέας σού έχει ψηθεί τέλεια! Μπράβο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι νόστιμο φαγητό!
    Και η γλυκοπατάτα ωραία του πάει με το χυμο απο το πορτοκάλι & το λεμόνι.
    Εγώ θέλω το σκορδάκι να το ''ακούω'' :)

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριακάτικο και υπέροχο το φαγάκι σου Μπέτυ μου!
    Τον τελευταίο καιρό προσθέτω κι εγώ γλυκοπατάτες στα ψητά μου, είτε άσπρες είτε πορτοκαλί, μας αρέσουν πολύ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σας, σαν έτοιμο να ξεπηδήσει από την οθόνη είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως η γλυκοπατάτα ταίριαζε απόλυτα με το φαγητό..όπως επίσης και ο χυμος του λεμονιού και του πορτοκαλιού...

    Πάντα τέτοια!!! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TI EINAI TO LEMONOPIPERO;PANTOS FENETAI FANTASTIKO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμος:

    Το λεμονοπίπερο είναι μπαχαρικό: πιπέρι με γεύση λεμονιού, δίνει μια διαφορετική, πικάντικη νότα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ αχ αχ ........... το κοιτάζω και παθαίνω.....
    Πολύ καλό!Καλή συνέχεια...... (πείνασα τώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν το έφτιαξα το φαγητό σήμερα!!!Δυστυχώς όμως δεν βρήκα χτες γλυκοπατάτα να βάλω αλλά δεν πειράζει έγινε super!!!Πεντανόστιμο!!!Θα το φτιάχνω πιο συχνά και θα δοκιμάσω και τη γλυκοπατάτα την επόμενη φορά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι φαγάκι που αξίζει!
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
      Καλό απόγευμα...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...