Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σουπιές κρασάτες με μυρωδικά

Οι σουπιές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες
και θρεπτικά συστατικά και μαζί με τα μυρωδικά
συνθέτουν ένα πιάτο ιδιαίτερης νοστιμιάς
και υψηλής διατροφικής αξίας, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας!
Υλικά:
 
1 κιλό σουπιές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φινόκιο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 ματσάκι άνηθο
3-4 κουταλιές πελτές
5-6 κόκκοι μπαχάρι
5-6 κόκκοι πιπέρι χρωματιστό
3 δαφνόφυλλα
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι

 
Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια, τις πλένουμε καλά
και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
και ψιλοκόβουμε την ρίζα από το φινόκιο.
  Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια από το φινόκιο και τον άνηθο.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε
τα κρεμμυδάκια και τη ρίζα από το φινόκιο μέχρι να γυαλίσουν.
  Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά
για 1-2 λεπτά.
  Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον άνηθο, τα φυλλαράκια του φινόκιο, τον πελτέ,
το μπαχάρι, τα πιπέρια, τα δαφνόφυλλα  και  ένα φλιτζανάκι νερό.
  Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά
και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον,
μέχρι να μείνει με πηχτή σάλτσα.
Προς το τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και ελάχιστο αλάτι.

Δοκιμάστε το!

3 σχόλια:

  1. Μα πόσο μου αρέσουν, πόσο μου αρέσουν!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ομολογώ πως μέχρι πρόσφατα δεν τις είχα και σε μεγάλη υπόληψη! :(
      Σταδιακά όμως αλλάζω γνώμη... :)

      Διαγραφή
  2. Οι σουπιές όπως και να είναι μαγειρεμένες θα τις φάω!!!!!!!!!!!!
    Αυτό το πιάτο σίγουρα τα το έγλειφα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...