Ανάλαφρο,
ελαφρά υγρό στο εσωτερικό του, με την καρύδα να ευωδιάζει
και τη σοκολάτα στο
γλάσο να προσθέτει μια ελαφρά γλυκιά νότα…
Με λίγα λόγια, ένα κεκάκι όνειρο! J
Υλικά για μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα:
220
γρ βιτάμ
300
γρ ζάχαρη
4
αυγά
160
ml
γάλα φρέσκο
270
γρ φαρίνα
(ή
αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 κουταλάκια μπέικιν)
80
γρ καρύδα
Για το γλάσο:
60 γρ κουβερτούρα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
50 γρ βιτάμ
2 κουταλιές γάλα
3-4
κουταλιές καρύδα για το πασπάλισμα
Αφήνουμε
όλα τα υλικά μας εκτός ψυγείου
να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ~ για 1 ώρα τουλάχιστον.
Λαδώνουμε
και αλευρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο.
Κοσκινίζουμε
την φαρίνα (ή το αλεύρι μαζί με το μπέικιν).
Χτυπάμε
το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε
λίγη-λίγη τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε
το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε
λίγο-λίγο το γάλα, εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος
προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε
το μίγμα στην φόρμα
και ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου.
Βυθίζουμε
την λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο, διαφορετικά
ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε
το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και κατόπιν το βγάζουμε
σε πιατέλα.
προσθέτουμε τη
ζάχαρη και το γάλα
και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα
υλικά καλά.
Ρίχνουμε το βιτάμ λίγο-λίγο και ανακατεύουμε
να ενσωματωθούν
και να πετύχουμε ένα λείο ομοιογενές μίγμα.
Αφήνουμε να μισοκρυώσει, περιχύνουμε το κέικ
και
πασπαλίζουμε με όση καρύδα θέλουμε.
Απολαυστικό...
... και εθιστικό!
Απολαύστε το!!!
Καρύδα-σοκολάτα!! τέλειος συνδιασμός!! Πολύ νόστιμο θα είναι το κεκάκι σου Μπέττυ μου. Καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται ότι είναι όνειρο Μπέττυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός καρύδα και σοκολάτα είναι ωραίος.
Σίγουρα το γλάσο κρατάει και μαλακό το κεικ αρκετές μέρες χωρίς να ξεραθεί.
Μ΄αρέσει !!!
Όπως τα λες Μπετούλα μου, κέικ του ονείρου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα το φτιαχνω φαινεται τελειο μακαρι να μου πετυχει και μενα ♥♥♥
ΑπάντησηΔιαγραφήμετα απο ενα σωρο κεικ για τα παιδια με δοκιμες ειναι το μονο που τρωνε και ξανατρωνε ασταματητα
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο σας!
εξαιρετικη συνταγη
Σας ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ που αρέσει τόσο στα παιδάκια!!!