Καλημέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα!
Υπέροχα σπιτικά
μπισκοτάκια ολικής,
θαυμάσιο συνοδευτικό για το τυρί και το κρασάκι μας!
Υλικά για 30
μπισκότα:
175 γρ ελαφρύ
αλεύρι ολικής
4 κουταλιές νιφάδες
βρώμης
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια
παπαρουνόσπορος
100 γρ βούτυρο
παγωμένο
4 κουταλιές γάλα
Τρίβουμε τις
νιφάδες βρώμης στο μούλτι, μέχρι να γίνουν περίπου σαν αλεύρι.
Ανακατεύουμε το
αλεύρι ολικής, τις τριμμένες νιφάδες,
το μπέικιν, το αλάτι, την ζάχαρη και τον
παπαρουνόσπορο.
Κόβουμε το βούτυρο
σε κομμάτια
και το προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε και το
γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι,
μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή αλλά
που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνουμε τον
φούρνο στους 190ο και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 ταψιά του φούρνου.
Πασπαλίζουμε τον
πάγκο εργασίας με λίγες νιφάδες βρώμης
και ανοίγουμε την ζύμη σε σχετικά χοντρό
φύλλο.
Κόβουμε με κουπ-πατ τα
μπισκότα,
τα απλώνουμε στο
ταψί και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αποσύρουμε από τον
φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Απολαύστε τα!!!
Ότι πρέπει για παρεούλα, μεζεδάκι και κρασάκι ή μπυρίτσα!!! Η προσθήκη του παπαρουνόσπορου αποτελεί μια έκπληξη με την κριτσανιστή φύση του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ΄σαι καλά και καλό μεσημέρι!
Τσιμπάω 2 (το λιγότερο)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Μπέτυ μου, φιλιά!