Ετοιμάζονται –και τρώγονται- εν ριπή οφθαλμού! J
Υλικά για 18 μέτρια muffins:
2 κούπες φαρίνα ολικής
¾ κούπας ζάχαρη
¾ κούπας κακάο
Μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 ½ κούπες γάλα
1/3 κούπας σπορέλαιο
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
100 γρ νιφάδες σοκολάτας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι
και το κακάο και ανακατεύουμε
να ενσωματωθούν.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα,
το σπορέλαιο, το βούτυρο και την βανίλια.
και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στα στεγνά υλικά το μίγμα των αυγών
και ανακατεύουμε ελαφρά ~ το μίγμα πρέπει να έχει σβώλους!
Προσθέτουμε και τις νιφάδες σοκολάτας.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα ¾ και ψήνουμε για 16-18 λεπτά,
προσοχή να μην παραψηθούν!
Αποσύρουμε από τον φούρνο,
αφήνουμε για 5΄μέσα στις θήκες
και κατόπιν τα βγάζουμε,
αφήνοντάς τα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Καλή απόλαυση
και να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
και να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
Μμμμ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραιότατα!!!
Σε πόσους βαθμούς τα ψήνετε; (έστειλα κι άλλο μήνυμα, αλλά δεν κατάλαβα αν δημοσιεύτηκε!!!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτους 170-180, ανάλογα με το φούρνο...
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για την επισήμανση, θα προστεθεί και στην συνταγή!