Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Τορτελίνια με μπέικον και μανιτάρια


Υλικά:

500 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 κουταλάκι πολτός σκόρδου (ή 1 σκελίδα)
300 γρ. μανιτάρια
200 γρ. μπέικον
1 φλ. τσ.  λευκό κρασί
300 γρ κρέμα γάλακτος light
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κίτρινο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και λιώνουμε το σκόρδο.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε φετούλες ~ 
αν χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια κονσέρβας, 
απλά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο 
και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπέικον 
και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια 
και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί , περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ 
και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
 Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά
 μέχρι να πήξει ελαφρά.
Εν τω μεταξύ βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει. 
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι 
και ρίχνουμε τα τορτελίνια.  
Τα βράζουμε σύμφωνα με τον κατώτατο προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
Τα σουρώνουμε ελαφρά και τα  προσθέτουμε στο τηγάνι, 
ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι για 1-2 λεπτά 
και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, 
προσθέτοντας αν θέλουμε λίγο τριμμένο τυράκι!
Καλή όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Καλημεραααα! Ειμαι η πρωτη που θα σερβιριστω, ε? Παιρνω μια μεριδα μπαμπατσικια λοιπον. Πολυ νοστιμο φαγακι σημερα. Συγχαρητηρια Μπεττυ! Η προσθηκη του μπεικον τα σπαει!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία μου!
      Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει κι εσένα το αγαπημένο μου φαγάκι! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μμμμμ...νοστιμότατο!!!!!Καλή μας όρεξη Μπέτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή βδομάδα! Τι να μου κάνει η ταπεινή σαλατούλα που έχω για μεσημεριανό, τώρα που λιγουρεύομαι τα μυρωδάτα τορτελίνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...