Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Τηγανοψωμάκια με φέτα και μπέικον

Τι κάνουμε όταν έρχονται ξαφνικά φίλοι για μπυρίτσα 
και δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο στο σπίτι;
Επιστρατεύουμε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και αυτοσχεδιάζουμε! J


Τι έβαλα για 16 τηγανοψωμάκια:

Ένα φύλλο ζύμη με προζύμι
Ένα μικρό κομμάτι φέτα
3-4 φέτες μπέικον
Φρεσκοτριμμένο πιπεράκι


Ξεπαγώνουμε τη ζύμη ~ όχι τελείως γιατί θα μας δυσκολέψει, 
πρέπει να κρατάει ελαφρά ~ και την κόβουμε σε τετράγωνα.
Λιώνουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε
 με το ψιλοκομμένο μπέικον και το πιπέρι.
Ανοίγουμε ελαφρά με το χέρι κάθε τετράγωνο ζύμης, 
βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο
και κλείνουμε το φύλλο.
Δουλεύουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα 
και βεβαιωνόμαστε ότι έχουν κολλήσει καλά οι άκρες 
για να μην χυθεί η γέμιση.
 Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί καλά 
και τοποθετούμε με προσοχή τα τηγανοψωμάκια.
Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές, να ροδοκοκκινήσουν ~ 
προσοχή η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, 
γιατί θα ψηθούν εξωτερικά αλλά θα μείνει άψητο το ζυμάρι εσωτερικά!
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν  
και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή ακόμα και κρύα!
Πεντανόστιμα!!!

10 σχόλια:

  1. Με σκοτωνεις!! Φετα και μπεικον ειναι αγαπημενος συνδυασμος! Τελεια και γρηγορη συνταγη! Πραγματι με μπυριτσα ειναι ο τελειος μεζες! Α, εφτιαξα και τα κουλουρακια καροτου Μπεττυ μου. Εξαφανιστηκαν σε μιση μερα! Οντως ειναι εθιστικα... Πολλα φιλια!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα κριτσινάκια!
      Δοκίμασε και τούτα τα τηγανοψωμάκια και θα με θυμηθείς! :)
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Έμεινε κάτι και για μενα;;; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ αυτά εξαφανίζονται πριν καν τελειώσω το τηγάνισμα!!! :)

      Διαγραφή
  3. Ωραιότατα και για όλες τις ώρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν γλυτώσει κανένα, το ζεσταίνεις ελαφρά και είναι σαν να το έχεις φτιάξει εκείνη τη στιγμή!!! :)

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Είναι ζύμη του Κανάκη, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ... αν δεν την βρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζύμη κουρού...

      Διαγραφή
  5. Προλαβαίνω να έρθω ή τελείωσαν όλα;
    Πεντανόστιμα και ωραιότατος ο συνδυασμός φέτας-μπεικον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci, θα σου κρατήσω λίγα την επόμενη φορά! :) :) :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...