Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο φιλέτο γιουβετσάκι με πιπεριές

Το κριθαράκι γίνεται υπέροχα κρεμώδες, 
ένα φαγάκι γρήγορο αλλά πολύ-πολύ νόστιμο!
Υλικά:

800 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
400 γρ κριθαράκι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι χρωματιστές πιπεριές σε κυβάκια
2-3 ώριμες ντομάτες
2-3 κούπες ζεστός ζωμός κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε κυβάκια.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
 και σοτάρουμε για 1 λεπτό το φρέσκο δεντρολίβανο, 
το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
Μόλις σοταριστούν και πάρει το ελαιόλαδο τα αρώματα, 
τα βγάζουμε και τα πετάμε.
 Ρίχνουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο 
και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις χρωματιστές πιπεριές  
και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
 Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά,
 να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο
 και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά, 
μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Τότε προσθέτουμε το ένα φλιτζάνι από τον ζωμό
 και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι, 
ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  
 Κάθε φορά που τελειώνουν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζωμό, 
μέχρι να γίνει το κριθαράκι ~ προσοχή να μην παραβράσει και λασπώσει!
 Σερβίρουμε ζεστό, προσθέτοντας έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
και, αν θέλουμε, τριμμένο τυράκι.

Καλή μας όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Οι πιπερίτσες έδωσαν έξτρα νοστιμιά στο λαχταριστό φαγάκι σου!
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο!!!!!!!! Τέλειο και λαχταριστό!!!
    Πολύ καλή η επιλογή του κρέατος που είναι μπούτι και όχι στήθος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραιο φαγακιιιιιι!!!!!! Αχ Μπεττυ μου, και πειναω μεσημεριατικο!! Φαινεται τελειο! Αποθηκευεται προς εκτελεση! Πολλα φιλια!!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ Βέτα τί ωραίο μελωμένο το έκανες καλέ; έβαλες και τίποτα κρεμούλα γάλακτος κι σε γινε τόσο κρεμέ και ροζε; θα το φτιάσω με προβατίνα που χει πιο νόστιμο κρέας! εσύ είσαι της ακρίβειας! εγώ βάνω όλο το πακέτο τι να κράτησω 100 γρ. απο το πακετάκι να σκορπίσει στο ντουλάπι και να πάει άχρηστο! όλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν έβαλα κρέμα γάλακτος, μόνο τα υλικά που αναφέρονται στην συνταγή. Το ροζέ χρωματάκι οφείλεται στις ντομάτες και το μέλωμα στον τρόπο παρασκευής, δηλ στο ότι ο ζωμός προστίθεται λίγος-λίγος!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...