Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Πένες φούρνου με φέτα

Ένα ψευτο-σουφλέ που θα σας κερδίσει με την απλότητά του!

Υλικά για 1 μεγάλο πυρέξ:

500 γρ πένες
3 κουταλιές σούπας φυτίνη
350 γρ φέτα λιωμένη
150 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (καλύτερα πικάντικο)
3 φλυτζάνια γάλα
4 αυγά
5 κουταλιές φαρίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
3-4 παξιμαδάκια ολικής αλέσεως (ή φρυγανιές)

Τρίβουμε τα παξιμαδάκια ή τις φρυγανιές στο μπλέντερ.
 Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τα τρίμματα.
 Βράζουμε τις πένες να κρατάνε, στον κατώτερο προτεινόμενο χρόνο βρασμού του πακέτου.
Τις σουρώνουμε χωρίς να τις ξεπλύνουμε και τις ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα
όπου έχουμε λιώσει 3 κουταλιές φυτίνη. 
Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και τη φαρίνα
ανακατεύοντας να ενωθούν καλά τα υλικά.
 Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά,
προσθέτουμε τη λιωμένη φέτα και το τριμμένο τυρί.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάπρικα.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά στο πυρέξ και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 160ο.
 Αν δεν θέλουμε πολύ ξεροψημένο το φαγητό μας,
λίγο πριν το τέλος σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
Τρώγεται ωραιότατο ζεστό αλλά και κρύο!

6 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρίσκω και πάλι Μπέτυ μου!
    Σερίρομαι μεγάλο κομμάτι από το υπέροχο φαγάκι σου και πάω να απολαύσω και όσες από τις λιχουδιές σου έχασα τόσες μέρες!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. irtha kai ego gia to kommati mou..megalo thelw ki ego!!! :)))))))))))

    pali mas kaneis kai zilevoume me ta fagita pou vlepoume

    polla filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμ φαίνεται πολύ καλό!!! Τώρα το καλοκαιράκι τέτοια φαγητά χρειαζόμαστε, εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπετουλα μου αυτό με το παξιμάδι/φρυγανιά δεν το είχα ξανακούσει, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά γιατί αυτού του τύπου τα φαγητά είναι η αδυναμία μας !!!

    φιλια πολλά

    Maria B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παω να το φτιαξω τρεχοντας!!!!! φαινεται μουρλια!!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...