Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Μποστανοφάσουλα τουρσί

Ολόφρεσκα και τρυφερά αυτή την εποχή,
τα μποστανοφάσουλα είναι μια από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές σαλάτες. 
  Έφτιαξα όμως σήμερα και λίγα τουρσί,
θα νοστιμίσουν τις ανάμικτες σαλάτες
 και θα συνοδεύσουν γευστικά ψητά κρέατα! 
Καθάρισα τις άκρες από τα φασολάκια
και τα έκοψα σε ίσα κομμάτια. 
Τα έπλυνα καλά και τα άφησα να στεγνώσουν.
Έπλυνα με καυτό νερό ένα μεγάλο βάζο
και έριξα μέσα μπόλικους κόκκους πιπέρι,
 αρκετούς κόκκους κόλιανδρο και 2 κουταλιές χοντρό αλάτι.
 Έβαλα μέσα τα φασολάκια όσο πιο στριμωχτά γινόταν
και ανάμεσά τους  3 σκελίδες σκόρδο.
Σε ένα κατσαρολάκι έβρασα 1 κούπα λευκό ξύδι με 3 κούπες νερό
 και 1 κουταλιά χοντρό αλάτι
και με αυτό γέμισα το βάζο με τα φασολάκια, μέχρι επάνω.
Το έκλεισα ερμητικά και το άφησα σε δροσερό μέρος. 
Και τώρα, υπομονή για 2 βδομάδες περίπου που θα είναι έτοιμο!

16 σχόλια:

  1. Betty είναι υπέροχα, εγώ κάνω καθε καλοκαίρι τουρσάκια με ότι φασολάκια βρω, κρατάνε όλο τον χρόνο και είναι πεντανόστιμα!!!
    Οταν ανοίξεις το βαζάκι, κράτα μου μια πηρουνίτσα;-)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βρίσκω καταπληκτικό Ελισάβετ μου!!! Η ιδέα του φασολακιού τουρσί με ξετρελαίνει!!! Δεν το είχα ξανακούσει.....θα το φτιάξω σίγουρα!!! Τα φασολάκια είναι τα λεγόμενα αμπελοφάσουλα; Μου αρέσουν σαν σαλάτα πάρα πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα συνταγή και ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλεια!!! από τα πιο νόστιμα τουρσάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους!

    @ anthivolon:

    Ναι, τα μποστανοφάσουλα και τα αμπελοφάσουλα είναι το ίδιο πράγμα... κι εγώ τρελαίνομαι γι αυτά, το καλοκαίρι υπάρχουν πάντα στο τραπέζι!

    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Μπετούλα :)
    Βρήκα πανέμορφη, δροσερή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρότασή σου!!!! Αποθηκεύτηκε και τυπώθηκε για τη μαμά μου "που καθαρίζει φρέσκα φασολάκια"!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη φορά το βλέπω και καταλαβαίνω οτι θα είναι πολύ νόστιμα.Μα τέτοια φασολάκια δεν βρίσκεις τουλάχιστον στα γειτονικά μαγαζιά ακόμα και τα πιο καλά εδώ στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου έδωσες ιδέα να δω όμως αν θα προλάβω τρυφερά μιας και φέτος έχω χάσει πολλά με τις δουλειές!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο, Betty, μου έδωσες πολύ καλή ιδέα. Μας αρέσουν πολύ τα φασολάκια. Θα τα δοκιμάσουμε και τουρσί. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια για το blog σας! Πόσο καιρό διατηρείται το βάζο εκτός ψυγείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετούς μήνες όσο είναι σφραγγισμενο, αφού ανοιχτεί θέλει ψυγείο μια και δεν περιεχει καθόλου συντηρητικά!

      Διαγραφή
  11. Με τον ίδιο τροπο μπορώ να κάνω τουρσί και αρακά, καρότο, κουνουπίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, αυτά σαν πιο σκληρά χρειάζονται ελαφρύ βράσιμο πρώτα.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα, πολύ καλή η ιδέα σου.
    Είμαι βιοκαλλιεργιτής και μου περισσεύουν κάποιες φορές φασολάκια από τη βιολογική αγορά. Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρήκες την ιδέα μου ενδιαφέρουσα! Όταν το δοκιμάσεις θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
      Στην Αθήνα που βρίσκουμε τα προιόντα σας?

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...