Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πατάτες γιαχνί με ξινόχοντρο


Ένα ακόμα πανεύκολο και νοστιμότατο Κρητικό πιάτο!
 Υλικά:

4 μεγάλες πατάτες
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Αλατοπίπερο
½ φλυτζάνι ξινόχοντρος
2-3 κουταλιές μάραθος ή άνιθος (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε 
και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες 
(ή σε κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
 Ρίχνουμε και τις πατάτες και τις γυρνάμε 2-3 φορές.
 Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 1 φλυτζάνι νερό
 και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν 
μέχρι να αρχίσουν οι πατάτες να μαλακώνουν.
Προσθέτουμε τον χόντρο (και το μάραθο, αν βάλουμε)
και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Δεν ανακατεύουμε, απλά κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά. 
Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο 
για 10 λεπτά ακόμα να χυλώσει και είναι έτοιμο!

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα!! Απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι. Ομολογώ πως δεν έχω δοκιμάσει ξινόχοντρο με αυτόν τον τρόπο...αλλά ανυπομονώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελαίνομαιιιιιιιι!!! Τι υπέροχη ιδέα, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι! Και πεθαίνω και για τις πατάτες γιαχνί και για τον ξινόχοντρο! Φοβερό Μπέτυ μου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπέτυ ο συνδυασμός που έκανες είναι φανταστικός.
    Ωραιότατο το φαγάκι σου.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...