Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Ψωμί μπύρας γεμιστό με ελιές και φέτα

Γευστικότατο και πικάντικο!

Υλικά: 
1 φαρίνα ολικής 500 γρ
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
350 ml μπύρα
Λίγη ρίγανη ή δεντρολίβανο για το πασπάλισμα 
Για την γέμιση: 
Ένα φλυτζάνι ελιές πράσινες και μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 κουταλάκι ρίγανη
300 γρ φέτα σκληρή πικάντικη
  Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Kόβουμε την φέτα σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε την φέτα με τις ελιές και προσθέτουμε την ρίγανη.
 Ανακατεύουμε την φαρίνα με το αλάτι,
προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την μπύρα και ζυμώνουμε
μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί.
Στρώνουμε μέσα την ζύμη και την απλώνουμε καλά.
Τοποθετούμε την γέμιση στο κέντρο και την κλείνουμε σε ρολό,
φροντίζοντας να ενωθούν καλά οι άκρες.
Με τις παλάμες μας την πιέζουμε ελαφρά ώστε να καλύψει την φόρμα,  
πασπαλίζουμε με ρίγανη ή δεντρολίβανο
και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. 
Εν τω μεταξύ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Ψήνουμε το ψωμί για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
  Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε πάνω σε σχάρα να μισοκρυώσει
και κόβουμε σε κομμάτια.
 Εξ ίσου απολαυστικό ζεστό ή κρύο!
 

«πειραγμένη» συνταγή από το ΒΗΜΑgourmet.

4 σχόλια:

  1. Συνήθως το ψωμάκι με μπύρα το γέμιζα με ελίτσες η πατέ ελιάς.
    Ομως τι όμορφα θα του ταιριάζει και η φέτα!!
    Υπέροχο Μπέτυ μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα νοστιμότατο ελιοτυροψωμάκι!
      Φιλάκια Ελενάκι και καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  2. Καλώς σας βρήκα κ.Μπέτυ!
    Φαίνεται πολύ νόστιμο και με υλικά που λατρεύω!!!
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στην κουζίνα μου Silena!
      Καλή βδομάδα και καλό μήνα και σε σένα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...