Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Γαριδομακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής άλεσης

Πολύ νόστιμη, χορταστική και απολαυστική!!!
Υλικά: 

500 γρ γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες (καθαρισμένες)
300 γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2-3 ώριμες ντομάτες
Αλατοπίπερο
Μπούκοβο
Πάπρικα
Τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

 
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σκόρδο,
για 1 λεπτό ~ προσοχή μην αρπάξουν!

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
  Ρίχνουμε και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι, αλατοπίπερο,
μπούκοβο και πάπρικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά
και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι γαρίδες.
  Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, παίρνουμε λίγα-λίγα με μια τσιμπίδα,
τα στραγγίζουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στις γαρίδες.
  Ανακατεύουμε καλά,
 αν δεν νηστεύουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί,
σβήνουμε την φωτιά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε,
αν χρειάζεται, λίγα μπαχαρικά ακόμα.
  Περιμένουμε λίγο να χυλώσει
και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο!

Καλή όρεξη!!!

5 σχόλια:

  1. Μπέτυ μου εμένα η γαριδομακαρονάδα μου αρέσει όπως και να έχει...........στείλε πιατάκι λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελευταία τρώω μόνο μακαρόνια ολικής αλέσεως, κι έτσι όπως τα βλέπω τώρα με τη σάλτσα και τις γαρίδες, με πιάνει λιποθυμιά! Τέλειο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, θεωρώ πως τα ζυμαρικά ολικής έχουν άλλη νοστιμιά!!!
      Ευχαριστώ! :)

      Διαγραφή
  3. Yammy yammy! Μπράβο Μπέτυ, εξαιρετικό πιάτο! Αν δεν ήταν τόσο ακριβές οι γαρίδες θα το έτρωγα πιο συχνά αλλά ευτυχώς βρήκα φθηνότερα μακαρόνια κ υλικά στο supermarkets.xo.gr και έτσι μειώνω το κόστος, ειδικά τώρα που είναι περίοδος νήστειας & το πιάτο τα σπάει! είμαι κ εγώ οπαδός της καλής διατροφής και συμφωνώ απόλυτα τα ζυμαρικά ολικής έχουν άλλη νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...