Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Πατατοσαλάτα με καρότο και αβοκάντο

Δροσερή και πλούσια σε γεύσεις και αρώματα!
Υλικά:

4-5 πατάτες
2-3 καρότα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 κουταλιές άνηθος
2-3 κουταλιές κάπαρη
1 ώριμο αβοκάντο
Λίγο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
3 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε τις πατάτες, να κρατάνε, και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο
και τα ενώνουμε με την κάπαρη.
Κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους 
και το ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
Τρίβουμε τα καρότα από τον χοντρό τρίφτη.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, προσθέτουμε το καρότο, 
αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι και την μουστάρδα σε ένα μπολ 
και τα ανακατεύουμε καλά. 
 Προσθέτουμε στις πατάτες τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, 
την κάπαρη και το αβοκάντο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το μίγμα της μαγιονέζας και ανακατεύουμε καλά.

Δοκιμάζουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμα 
και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγο, να αναδειχτούν τα αρώματα…
μετά, απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...