Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τυροκαυτερή

Ατέλειωτα τα καλοκαιρινά ορεκτικά και τους έχω μεγάλη αδυναμία… J
Υλικά:

2 πιπεριές Φλωρίνης
350 γρ φέτα
3 κουταλιές κατίκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Πιπέρι τσίλι
Πάπρικα

 Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 5 λεπτά, 
ώστε να φουσκώσει η φλούδα με τον ατμό.
Τις ξεφλουδίζουμε και πετάμε τα σπόρια.
Τοποθετούμε τις πιπεριές, την φέτα, το κατίκι, το ελαιόλαδο, 
το τσίλι και την πάπρικα στο  μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά, 
μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής, λείος πολτός.
 Βάζουμε την τυροκαυτερή σε γυάλινο σκεύος με καπάκι 
και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Την σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι 
αλλά και σκέτη συνοδεύει τέλεια το ουζάκι μας! 

Σημ:  Αυξομοιώνουμε την ποσότητα του τσίλι, 
ανάλογα με το πόσο μας αρέσουν και αντέχουμε τις καυτερές γεύσεις!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα καλώς σε βρήκα! Ότι πρέπει η συνταγή σου για τα καλοκαιρινά μεζεδάκια και όχι μόνο. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!
      Έχεις δίκιο, τέτοια μεζεδάκια είναι παντός καιρού! :)
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  2. έφτιαξα την δικιά σου και την τυροκαυτερη για μερακλήδες που διάβασα τις προάλλες και πράγματι δεν μπορώ να αποφασίσω ποια να φτιάχνω τις θέλω όλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...