Καλημέρα, καλό
μήνα και καλές γιορτές σε όλους!
Έπιασε κρυάκι,
ε;
Πάμε να φτιάξουμε, σε ελάχιστο χρόνο, αυτά τα μυρωδάτα κεκάκια
και να τα απολαύσουμε με
ένα φλυτζάνι αχνιστό τσάϊ...
Για 12 κεκάκια:
2 φλυτζάνια καρύδα
½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκια μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
½ φλυτζάνι γάλα
1 αυγό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους
180ο
και στρώνουμε χαρτάκια στις θήκες των muffins.
και στρώνουμε χαρτάκια στις θήκες των muffins.
Ανακατεύουμε την καρύδα με την
ζάχαρη, το αλεύρι,
το μπέικιν και το αλάτι.
το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε το άρωμα αμυγδάλου,
το γάλα
και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Ανακατεύουμε καλά με ένα πηρούνι
ή με το μίξερ
για 1-2 λεπτά.
Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση
και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου,
και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου,
μέχρι να αποκτήσουν ένα
χρυσοκόκκινο χρώμα.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε
να κρυώσουν ελαφρά...
και τα τσακίζουμε!!!
Καλώς σε βρήκα !!!! Υπέροχα φαίνονται !!!! Μου αρέσει που έχουν μόνο ένα αυγό !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κρατήσω τη συνταγή !!!
Καλό μήνα !!!!
Καλώς ήρθες! Είναι πράγματι ελαφρά και γευστικότατα, δοκίμασέ τα!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και σε σένα και καλές γιορτές!
Λάτρης της καρύδας εγώ, έτρεξα να σερβιριστώ λαχταριστό κεκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μπέτυ μου, καλή βδομάδα!
Κι εγώ την λατρεύω ~ και δένει υπέροχα με το άρωμα αμυγδάλου!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά Έλενα!
Φαίνονται υπέροχα, θα δοκιμάσω να τα κάνω.
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλή συνέχεια....
Είναι και πολύ εύκολα!!!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και σε σένα Αντιγόνη!!! :)
Καλημέρα , Μπέττυ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρησιμοποίησα μια από τις φωτογραφίες σου στη σημερινή μου ανάρτηση και φυσικά δίνω το link για το blog σου - ελπίζω να μην σε πειράζει . Αν μου το πεις θα την αφαιρέσω αμέσως !!
Καλή εβδομάδα !!!!
Πολύ ωραία ανάρτηση!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που συμπεριέλαβες και τη δίκη μου συνταγή!
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!