Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Μπουγάτσα εύκολη και γρήγορη

Ένα αγαπημένο γλυκάκι, σε μια πιο γρήγορη εκδοχή…
 Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ταψί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, 
το σιμιγδάλι και το αλάτι, σε μέτρια φωτιά 
και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει ~ 
δεν θα χρειαστεί πάνω από 5-6 λεπτά.
 Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.
 Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί, 
αδειάσουμε την κρέμα φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος
 και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, κλείνοντας καλά τις άκρες.
Βουτυρώνουμε πολύ ελαφρά την επιφάνεια, χαράζουμε σε μέτρια κομμάτια
  και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
 Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να μισοκρυώσει,
πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανελλίτσα 
 και την απολαμβάνουμε ζεστή ή χλιαρή.
 Καλή επιτυχία!


16 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή μας ..όρεξη!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας λείπει ποτέ η όρεξη... χαχα... :)
      Καλό Σαββατοκύριακο Τζίνα!

      Διαγραφή
  2. καλημερουδια!!!! το καλυτερο πρωινο αυτη η μπουγατσουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και απογευματινό και βραδυνό... δεν κάνουμε διακρίσεις... χαχα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπουγάτσα η λατρεμένη!!!!
    Και την έκανες σούπερ σπέσιαλ Μπέτυ μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελενάκι μου, να σαι καλά!
      Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
  5. ωραιότατη και εύκολη θα γίνει το πρότζεκτ του επόμενου σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξερογλείφομαι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Betty's Cuisine, σε παρακολουθώ γιατί μ' αρέσει πολύ όπως γράφεις και παρουσιάζεις τις νόστιμες συνταγές σου, χωρίς να πολυλογήσω ήθελα να σου πω, ότι έφτιαξα την Μπουγάτσα σου τη Κυριακή, και θα πω με απλά λόγια πως είναι μία από τις καλύτερες συνταγές που υπάρχουν, απλή - γρήγορη - νοστιμότατη! Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ που τη μοιράστηκες!
    Με εκτίμηση
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ Ελένη για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι δε ιδιαιτέρως που σου άρεσε τόσο η μπουγατσούλα μου!
    Καλή συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκιά μου κουζινοαρχόντισα κλέβω την συνταγή και πάω αύριο πρωί για εκτέλεση με δική μου σφολιάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, με τσάκισες Αχτιδούλα μου! Δική σου σφολιάτα, ε;;; Δεν συγκρίνεται!!! :)

      Διαγραφή
  10. κα μπετυ μου αρεσει ο τροπος που μας τα γραφετε και σημαντικοτερο για εμενα οι φωτο που δειχνετε, ειμαι φαγου ομως το μαγειρεμα δεν με ενθουσιαζει ,ομως εσεις με παρακινειτε με τις ωραιες συνταγες σας,μπραβο σας ,αρχοντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αρχοντία, αυτός είναι και ο στόχος μου εξ άλλου!!! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...