Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Γαριδομακαρονάδα

Νομίζω ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν τους αρέσει μια καλοφτιαγμένη γαριδομακαρονάδα. Αν βρείτε φρέσκες μεγάλες γαρίδες ακόμα καλύτερα, εγώ την έφτιαξα με κατεψυγμένες και έγινε νοστιμότατη!

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πάπρικα
1 φλυτζανάκι ούζο
5-6 ώριμα ντοματάκια
2-3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
1/2 φλυτζάνι ζωμός λαχανικών
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη, λίγο αλάτι (γιατί έχει αλάτι ο ζωμός) και πιπέρι και το ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου
Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να δέσει για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά al dente, τα έχουμε σουρώσει και τα διατηρούμε ζεστά. Μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε παρμεζάνα τριμμένη.
Καλή όρεξη!

14 σχόλια:

  1. power!!! μόνο ο χρόνος για τις γαρίδες μου φαίνεται πολύς, ιδιαίτερα αφού είναι κατεψυγμένες και είναι προβρασμένες, το προσπερνάω όμως η κακιά πεθερά, τα υλικά της σάλτσας είναι υπέροχα και σίγουρα θα έγινε πεντανόστιμη και με την κρέμα παχυντική αλλα δε γίνεται νοστιμιά δίχως λιπαρά!!!!!!κλάψ....
    για το χρωματάκι δε λέω τίποτα, θα ευχόμουν να είχα ένα πιατάκι και φυσικά λίγο από το κρασάκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα πούμε όχι σε γαριδομακαρονάδα???
    Θα ατειεύεσαι βέβαια, τι είμαστε εμείς, τίποτα ακατάδεχτες και ... κακομαθημένες???
    Μπέτυ μου εγώ όταν χρησιμοποιώ κατεψυγμένες γαρίδες για γαριδομακαρονάδα, παίρνω αυτές με το κέλυφος, όχι δηλαδή καθαρισμένες και προβρασμένες, για περισσότερη γεύση το κάνω.
    Η Μαρία που χρησιμοποιεί τις προβρασμένες, μου λέει ότι μια χαρά γίνεται και μ' αυτές η γαριδομακαρονάδα.
    Αμα βέβαια πετύχουμε φρέσκες .... δεν το συζητάω!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν σου πω ότι έφτιαξα πριν μερικές μέρες και κράτησα φώτο για ανάρτηση άμεσα θα με πιστέψεις;λίγο διαφορετική η δική μου αλλά νοστιμότατη η δικιά σου γιαμ γιαμ...λευκό κρασάκι και δε χρειάζεστε τίποτα άλλο!!!!

    πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα

    Καλή όρεξη

    Καλό Σαββατόβραδο
    Να είσαι καλά με τις νοστίμιες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To καλύτερό μου είναι η γαριδομακαρονάδα! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία η γαριδομακαρονάδα, με κρέμα γάλακτος και ντομάτα δεν το έχω δοκιμάσει συνήθως την φτιάχνω η κόκκινη ή λευκή, ροζε την επόμενη φορα λοιπον :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και δεν τρώω βράδυ τώρα ας είναι και τόσο αργά ένα πιάτο θα το ήθελα.
    Με φρέσκες καραβίδες την έχω κάνει χωρίς κρέμα γάλακτος όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πεντανόστιμη! Απο τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Exairetiki h makaronada sou Betty! To ouzaki teriazei wraia me saltsa thalassinwn kai h krema galaktos thn kanei akoma kaluterh. Nostimotato fainetai to piato ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα...Τετοια διατροφικα εγκληματα δεν τ αντεχω...Μοσχομυρισε γαριδουλα...Καλο απογευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. o xristos ki'panagia meshmeriatiko!! Ti to anoixa to rimado pc mou!!

    kooolash!! kai fantasou oti den eimai makaronou..alla eimai tou 8alassinou!

    Bravo_ Bravo_ Bravo!

    Miroma.


    yg....apapa akomh mou trexoun ta salia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια παραλλαγή είναι: γαρίδες μύδια κατεψυγμένα, κρέμα γάλακτος, σκόρδο, άνηθο, μαιντανό και λίγο κορν φλάουρ.. Δοκίμασέ την !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...