Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Σουφλέ ζυμαρικών με δίχρωμη σάλτσα

Είναι λίγο ασυνήθιστο να ανακατεύεις στο ίδιο φαγητό μπεσαμέλ και κόκκινη σάλτσα μαζί αλλά εδώ το αποτέλεσμα μας δικαιώνει...Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είναι νοστιμότατο και πολύ ευπαρουσίαστο για τραπέζι, δεν το φτιάχνουμε και κάθε μέρα.... Ανασκουμπωθείτε λοιπόν...

500 γρ. σπαγγέτι Νο 5 ή ταλιατέλες ή ματσιάτα
8 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κύβοι κνορ βοδινό
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας βασιλικός
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
350 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τους κύβους κνορ, το νερό και το βασιλικό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το μίγμα και βράζουμε για λίγο μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και στρώνουμε το 1/3 σε βουτυρωμένο πυρέξ. Απλώνουμε επάνω λίγη κόκκινη σάλτσα, λίγη μπεσαμέλ και λίγα τυριά τριμμένα. Επαναλαμβάνουμε ακόμα 2 φορές και τελειώνουμε με ζυμαρικά και τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Εννοείται ότι όπως όλα τα σουφλέ πρέπει να σερβιριστεί ζεστό.

18 σχόλια:

  1. Μπέττυ πάνω σε ένα κρεββάτι στεγνώνουν ταλιατέλες πράσινες που έκανα το Σ/Κ και σκεφτόμουν να δοκιμάσω τι έφτιαξα μιας κι είναι η πρώτη φορά που τις φτιάχνω.
    Πιστεύω ότι θα τους ταιριάζει η δίχρωμη σάλτσα σου κι έτσι θα έχουμε τριχρωμία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορκίζομαι: Δεν θα ξαναμπώ στο μπλογκ της Μπέτυ αν έχω φάει στις 6 το απόγευμα και έχει φτάσει 9!!!!
    Κόλαση και Παράδεισος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωωω χειροποίητες ταλιατέλες;;; Ξανθή με σκοτώνεις! αχ φτιάξε τις και πες μου, να τις γευτώ έστω και νοερά!!!

    Αγγελική, μην παραπονιέσαι, τι να λέω κι εγώ που όποτε μπαίνω στο δικό σου θέλω να πάρω ένα αεροπλάνο και να έρθω κατά κει;;; χαχα...
    φιλιά & καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που έφαγα αυγουλάκι βραστό για βράδυ γιατί αλλιώς θα μαγείρευα ταλιατέλες. Η τελευταία φωτογραφία είναι σαν πίτσα! Τέλειο Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυγουλάκι λοιπόν Λίλα... να υποθέσω ότι το ρίξαμε στην δίαιτα; αχ εγώ να δω πότε θα μαζευτώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα γίνει ρε παιδιά με τα ζυμαρικά...δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα...κυρίως σε κάτι τέτοια σουφλέ...αχχχχ τι θα κάνω....και μην μιλάτε για δίαιτα πάνω που την είχα ξεχάσει την ξαναθυμήθηκα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχει γίνει επικίνδυνο αυτό το μπλογγ, το καταγγέλω και κατάσχονται τα ζυμαρικά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pandora να δεις εγώ τι παθαίνω κάθε φορά που τη θυμάμαι... με διατρέχει ένα ρίγος !!!! χιχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μμμ κατάλαβα! γαστεροπλήξ κι εσύ στη δίαιτα ε;
    αν και το χω σκεφτεί να ξεκινήσω να βάζω συνταγές διαίτης... λες να μείνει κανείς να το διαβάζει ή θα τις βλέπω μόνη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε βεβαιώνω ότι θα είμαι σταθερά "εδώ" και στα διαιτητικά!!!!
    Όσο για το αεροπλάνο, περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήν τολμήσεις να βάλεις συνταγές διαίτης χα χα χα!!
    Μα αν είναι να προβληματιζόμαστε και στα μαγειρικά blogs για τις θερμίδες του κάθε πιάτου... άστα να πάνε!
    Εγώ παίρνω το πιάτο μου όπως είναι, με όλες του τις θερμίδες και την νοστιμιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτα δεν είναι καθόλου ασυνίθιστο τουλάχιστον για'μενα....έτσι φτιάχνουν τα λαζάνια εδώ!
    Σούπερ η συνταγή σου!!!!Δώσε μου ζυμαρικά και ποτέ δεν θα ακούσεις όχι απ΄το στόμα μου ;)))

    Δεν έχω ακούσει τα ματσιάτα.....φαντάζομαι ότι ειναι ζυμαρικό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δίαιτα; ποιά δίαιτα; δεν την γνωρίζω την κυρία!!!!!!
    εγώ πάντα λέω, λίγο και καλό, πολύ καλό φαγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπέττυ μου,μια πρόταση είναι να μας μαγειρεύεις μια μέρα κανονικό φαγητάκι και την άλλη διαίτης...
    Έτσι οι ενοχές μας θα σιγοκοιμηθούν!
    Σε φιλώ, το μυαλό μου είναι στα μακαρόνια σου τα δίχρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραίο και νοστιμότατο! Και με τη ντομάτα και τη μπεσαμέλ, αρκετά ιδιαίτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και εγω και εγω φουλ το θέλω !!!! λατρης του σουφλέ, παίρνω το πιατακι (πιαταρα) μου και φεύγω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελενάκι μου θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, βάζω κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασάκι και το απολαμβάνω!

    Και λοιπόν; E allora? το ήξερα ότι εσύ θα τον είχες δοκιμάσει τον συνδυασμό... ναι τα ματσιάτα είναι παραδοσιακά ζυμαρικά από την Φολέγανδρο, είναι πλατύ μακαρόνι- ας πούμε σαν λιγκουίνι αλλά πιο πλατύ...

    γαστεροπλήξ αυτός είναι ο χρυσός κανόνας, μακάρι να τον ακολουθούσα πάντα!

    50fm λες ε; δεν έχεις και άδικο! ίσως το παίξω έτσι, για λιγότερες τύψεις...φιλιά πολλά...

    big mama είναι νοστιμότατο και μεγάλη αδυναμία της μικρής μου κόρης...

    Μαράκι μου κι εγώ λάτρης των ζυμαρικών, λάτρης του σουφλέ, λάτρης της πίτας...εεε δεν έχω αφήσει και τίποτα...εκτός από τα σαλιγκάρια...μπλιααααχ....χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έφτιαξα το σουφλέ σου με τις σπιτικές μου ταλιατέλες κι έχω φωτό σε ανάρτηση μου.
    Σε ευχαριστώ για την ιδέα!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...