Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Κανελλόνια με μυζήθρα και σάλτσα ντομάτα

Η φίλη μου η Κωνσταντίνα – εκείνη που μου είχε δώσει τη συνταγή για τα υπέροχα τσουρέκια – μου έδωσε και αυτή τη συνταγή για τα κανελλόνια. Την υλοποίησα αμέσως και το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ εύγευστο και αρκετά ελαφρύ πιάτο ~ και αφού μιλάμε για ζυμαρικά ήταν φυσικά απολαυστικότατο!!!

1 πακέτο κανελλόνια
½ κιλό μυζήθρα ανάλατη
¼ κασέρι τριμμένο
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι Μια δόση σπιτική σάλτσα ντομάτα

Λιώνουμε με πηρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με το κασέρι, λίγο αλατοπίπερο και το αυγό.
Γεμίζουμε τα ωμά κανελλόνια με ένα κουταλάκι, φροντίζοντας να πάει η γέμιση προς τα μέσα, αλλά να μην παραγεμίσουν. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας φροντίζοντας να τα καλύψει τελείως. Αν μας φανεί η σάλτσα πολύ πηχτή και δεν φτάνει να τα καλύψει προσθέτουμε λίγο νεράκι ή ακόμα καλύτερα λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο κασέρι και παρμεζάνα και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!!!

15 σχόλια:

  1. Ελαφρύ φαγάκι, πολύ καλή ιδέα. Θα το φτιάξω μέσα στις επόμενες ημέρες.
    Betty's cuisine eυχαριστώ για την ιδέα .
    Βασούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Olá amiga!
    Passei para rever seu cantinho e é tudo de bom!...
    Lindo, criativo, nutritivo e delicioso...
    Amei mesmo!!!
    Parabéns pelo seu trabalho!
    Espero você em:
    magiadaines.blogspot.com
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira - Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο! Είχα σκεφτεί κανελόνια με κιμά, με σπανάκι, με κολοκύθι αλλά σκέτο τυράκι δεν είχε πάει ο νους μου! Μπράβο Μπέττυ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αμάν και πεινάω, ξημερώματα, να είχα λίγα για πρωινό; διότι το βραδάκι σχεδόν τελειώνει, πάλι βρυκολάκιασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Auto to faghto mas to eftiaxne suxna h mhtera mas otan eimastan mikra. Exw kairo na to faw ... mmmm, na xa ena piato twra ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπέτυ μου όντως φαίνεται καταπληκτική συνταγή. Γειά στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φτιάχνω κανελόνια αλλά όχι με μυζήθρα! Πολύ νόστιμη η συνταγή της φίλης σου και πιο ελαφριά. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ έχω καιρό να το φάω...το σκέφτομαι με τη μυζήθρα και μου πέφτουν τα σάλια

    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπέττυ η ιδέα της φίλης σου εξαιρετική.
    Ερώτηση, όσες φορές έκανα αυτά τα κανελόνια μου βγαίνουν σκληρούτσικα κι έτσι τα κατάργησα και φτιάχνω κανελόνια με κρέπες,εσύ τι εμπειρία έχεις;; Ξέρει κανείς αν υπάρχουν κάποια που μπορείς να τα βράσεις λίγο και μετά να τα γεμίσεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mε τυράκι και σπιτική σάλτσα ντομάτας η γέμιση, τι το καλύτερο!
    Ψηφίζουμε ναι στα τυροκανελόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξανθή μου, όλα τα κανελλόνια που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορείς αν θέλεις να τα βράσεις για 2-3 λεπτά και μετά να τα γεμίσεις. Θεωρώ όμως ότι έτσι γίνεται δυσκολότερα το γέμισμα! Αν η σαλτσούλα που θα τα καλύψεις είναι αρκετή και αν τα σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο για όλη τη διάρκεια του ψησίματος, γίνονται μια χαρά, καθόλου σκληρά, ίσα-ίσα να κρατάνε!
    αν τα θέλεις τελείως μαλακά, απλώς θα πρέπει η σάλτσα να είναι αρκετά νερουλή ή προσθέτεις λίγο νερό ή ακόμα καλύτερα φρέσκο γάλα...
    δοκίμασε και πες μου
    σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...τώρα εδώ ή κλείνεις τις πόρτες, κατεβάζεις ρολά και τηλέφωνα και το απολαμβάνεις μόνος σου (που είναι κάτι υπέροχο), ή καλείς και φίλους και το μοιράζεσαι, αλλά κάνεις μαγικά να φύγουν γρήγορα για να απολαύσεις άλλη μιά μερίδα με κλειστές πόρτες, κατεβασμένα ρολά και τηλέφωνα....πάμε ξανά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταπληκτικό συνταγή ,ελαφριά, νόστιμη και εύκολη!Λενιώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΧ κανελόνιααα!!!Πάντα τα φτιάχνω με κιμά που τα λατρεύω , τώρα θα τα δοκιμάσω και με τυράκι.Γιαμ γιαμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Pantos oti kai na tis doso na kanei.. ta kanei ekseretika kala :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...