Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Μακαρόν

Τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, αυτά τα μικρά μπισκοτάκια κατάγονται από την Βενετία! Πανεύκολα στην παρασκευή τους, μπορούν να αρωματιστούν με κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας. Συνήθως δύο μακαρόν ενώνονται με κρέμα ή και μαρμελάδα σαν σάντουιτς. Αυτά που έφτιαξα σήμερα τα άφησα μονά, την επόμενη φορά θα παραθέσω και την συνταγή για την κρέμα...
Τα υλικά 3 όλα κι όλα:

200 γρ αμύγδαλα πούδρα
200 γρ πολύ ψιλή ζάχαρη συν λίγη ακόμα για πασπάλισμα
2 ασπράδια

Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα χωρίς φλούδα, τα οποία βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.
Το ίδιο κάνουμε και με την ζάχαρη για να την κάνουμε πολύ ψιλή. Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180ο .
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα και προσθέτουμε ένα-ένα τα ασπράδια, χτυπώντας με το μίξερ ή το σύρμα.
Το μίγμα γίνεται υγρό χωρίς όμως να είναι νερουλό.
Στρώνουμε λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μίγμα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε με το κορνέ.
Βρέχουμε πολύ ελαφρά τα μπισκοτάκια με ελάχιστο νερό, τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη τριμμένη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε με σπάτουλα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας και όχι μόνο!

12 σχόλια:

  1. αυτό το καφεδάκι θα έχει μεγάλη ποικιλία μπισκότων, όπου σταθώ και όπου βρεθώ υπάρχει και διαφορετικό, τέλεια τα μπισκοτάκια αμυγδάλου, γεια στα χέρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ, νόμιζα πως είναι δύσκολα! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε! Thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω και γω για τον πρωίνο μου καφέ λίγα μπισκοτάκια αμυγδάλου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ax...να γλυκαθώ λίγο Μπέττυ μου,έχω τρελαθεί στις σούπες!
    Γειά στα χεράκια σου!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Betty μου οι συνταγες σου φοβερες.Οσες εκανα με εχουνε σωσει.Τωρα θα κανω και τα μακαρον για να δω αν θα πετυχουν.Για τις γιορτες που ερχονται θα ειναι τελεια.Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια, τέλεια βουτάω καμιά 10ριά και φεύγω χιχιχιχιχιχιχι
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλάμε για πολλά μπισκότα και πολλές γεύσεις τούτες τις μέρες. Εχει δίκιο η ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ. Και τούτη πέρα από το ότι είναι εύκολη συνταγή είναι και πολύ "γαργαλιστική" για όσους αρέσκονται στο αμύγδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MMM. Chewy. I love it. I think reading all these cooking blogs is making me gain weight!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ήξερα οτι είναι τόσο εύκολα! Ήξερα μόνο οτι είναι νόστιμα. Φέτος για τα Χριστούγεννα αποφάσισα να μην κάνω κουραμπιέδες και μελομακάρονα γιατί δεν τα τρώνε οι άντρες μου και μένουν μέχρο που μουλιάζουν και τα ρίχνω στις κοτούλες μου! Θα φτιάξω όμως διάφορα μπισκοτάκια και τα μακαρόν σου μπήκαν στην λίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά λέει η Γαστεροπλήξ, σήμερα όλες έχετε υπέροχα μπισκοτάκια, σπέσιαλ καφεδάκι θα απολαύσουμε, όπου πάω παίρνω κι από ένα γιατί δεν είμαι καμιά ακατάδεχτη εγώ;-)
    Είναι δυνατόν να μην πάρω και από τα δικά σου??
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λατρεύω τα μακαρόν και τα δικά σου φαίνονται πεντανόστιμα. Η συνταγή μου είναι εντελώς... βασανιστική και την κάνω μια στα τόσα... Θα δοκιμάσω την πρότασή σου γιατί είναι ωραιότατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τί νόστιμα φαίνονται!!!
    Μύρισε Παρίσι! :))))))))))))))))))))))))))))

    Μιας και μας πειράζει το αμύγδαλο,την θέση του θα πάρει το καρύδι ή το φουντούκι.
    Όπως κατάλαβες, κι αυτή σου η συνταγή μπήκε στα προσεχώς του φούρνου!!!
    :))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...