Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Chili con carne

Μην το προσπεράσετε αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα...Τούτο εδώ το φαγάκι είναι έτσι κι αλλλιώς πολύ νόστιμο, το πόσο δυνατή γεύση θα έχει εξαρτάται από σας!

Για 5-6 μερίδες:

3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ κιμάς βοδινός
2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή
1 κονσέρβα κονκασέ (ψιλοκομμένα ντοματάκια)
1 κουταλιά γουώστερσος
1 κύβος ζωμός βοδινού
Chili
1 κουταλιά πάπρικα
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το σκόρδο και σε 1 λεπτό ρίχνουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ροδίσει και να ξεσβωλιάσει καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την γουώστερσος, πάπρικα, όσο chili αντέχουμε (έβαλα 1 κοφτή κουταλιά και βγήκε αρκετά δυνατό) και τον κύβο βοδινού ρίχνουμε και ένα μικρό ποτηράκι νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35 λεπτά περίπου.
Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ρίχνουμε στον κιμά και βράζουμε, πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι άσπρο.

21 σχόλια:

  1. Το τσίλι είναι φοβερό φαγητό,ειδικά το χειμώνα που κάνει κρύο είναι ότι πρέπει!Εγώ το προτιμώ περισσότερο σα σουπέ και βάζω τυρί από πάνω

    Καλημερούδια
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο το πιατο ειναι τελειο και εμενα που αρεσεουν τα πικαντικα ειναι οτι πρεπει. μονο εξω το εχω φαει αλλα τωρα που εχω και συνταγη σιγουρα θα το δοκιμασω με μπολικο τσιλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έψαξα ποτέ να βρω κόκκινα φασόλια. Ωραία φαίνονται και με μεγάλο κουκί, σαν γίγαντες.
    Τέτοιο πιάτο φάγαμε στο Mexican, κοντά στον Λ.Πύργο, αλλά δεν θυμάμαι πως το έλεγε. Τα φασόλια πάντως ήταν μικρότερα.
    Πολύ καλή η επιλογή σου. Πέρα από τα τετριμμένα.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δοκίμασέ το αν θέλεις με την προσθήκη 1/2κ.γ. κύμινο και την αντίστοιχη ποσότητα κορίανδρο,και τα τα δύο μπαχαρικά συνοδεύουν όλες τις tex mex κουζίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο και θα το πάρω full extra πικάντικο ... με έχετε μάθει πια...χαχαχα Φιλιααα Betty!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως θα πάρω ένα πιατάκι, μου αρέσουν τα πικάντικα!!!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ.ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ

    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ μου αρέσει το φαγάκι σου Μπέτυ μου!
    Καλό μήνα να έχουμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I love chili! These days I have to make it a little less spicy if I want the kids to eat any! Have you tried making it with different types of beans for a vegetarian version? It is delicious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαίνεται ωραίο 'χρωματικά' αλλά και γευστικά είμαι σίγουρος θα είναι πολύ καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα

    Καλό βράδυ και καλή όρεξη

    Καλή βδομάδα
    καλό μήνα δημιουργικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό θα αρέσει πολύ στον άντρα μου! Σε ευχαριστώ εκ μερους του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραίο φαγάκι έφτιαξες Μπετούλα, μες τα χρώματα και τις γεύσεις!!
    Καλή βδομάδα, καλό μήνα να χουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τσίλι και νόστιμο! Το είχα φτιάξει εδώ και πολύυυυυυ καιρό! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρώτη φορά τη βλέπω αυτή την συνταγή και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραίο φαγάκι και τα τρώω τα καυτερά.
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύχρωμο το φαγάκι σου και πεντανόστιμο! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Betoula,
    ego mpori na min to fiaxo afto to fai. Efiaxa omos to koulourakia me to krasi ke itan katapliktika, Ides ti kani i S I N T A X I!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. TELEIO. Mou fainetai oti to mexicanico ths gitonias mas tha me chasei.
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγχαρητήρια για τις συνταγές σας.
    Το Chili con carne Φαίνεται πολύ ωραίο και λαχταρώ πολύ να το δοκιμάσω. Ωστόσο επειδή είμαι πολύ νέος στις μαγειρικές προσπάθειες επιτρέψτε μου να ρωτήσω:
    Ελαιόλαδο, γουώστερσος και πάπρικα βάζουμε κουταλιές της σούπας ή του γλυκού;
    Το Chili που χρησιμοποιούμε είναι σε σκόνη ή πιπερίτσες (φρέσκιες ή αποξηραμένες) που τις αλέθουμε;
    Η πάπρικα που βάζουμε είναι γλυκιά ;
    Σας Ευχαριστώ πολύ για την κατανόησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσετε, θα σας αρέσει!
      Λοιπόν: οι κουταλιές είναι σούπας, το τσίλι σε νιφάδες, η πάπρικα γλυκιά. Γενικά στα μπαχαρικά η ποσότητα είναι ενδεικτική, όσο καυτερά αντέχει ο καθένας, καλύτερα στην αρχή βάλτε λιγότερο και αν χρειαστεί προσθέτετε! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...