Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Διπλωτάρια με μοτσαρέλα, φέτα και ντομάτα

Σε μια συσκευασία της ζύμης κουρού Κανάκη βρήκα αυτή τη συνταγή, μου άρεσαν πολύ τα υλικά και επειδή δεν κάνουμε ποτέ νάζια όταν πρόκειται για πίτες, την δοκίμασα και σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για 18 κομμάτια:

1 πακέτο ζύμη κουρού (2 φύλλα)
200 γρ φέτα
2 μπάλες μοτσαρέλα (έβαλα 6 μικρές)
2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
2 κουταλάκια ξερός βασιλικός
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Λιώνουμε τη φέτα και την μοτσαρέλα.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τις ντομάτες, τον βασιλικό, λίγο αλάτι και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε το καθένα σε 3 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια – δηλαδή το καθένα σε 9 τετράγωνα.
Μοιράζουμε τη γέμιση στα κομμάτια της ζύμης.
Αλείφουμε με νερό τις δύο αντίθετες άκρες από κάθε κομμάτι, τις διπλώνουμε προς τα μέσα και τις πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν, αφήνοντας τις άλλες δύο άκρες ανοιχτές. Τα βάζουμε σε ρηχό ταψί, αλείφουμε το πάνω μέρος με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε αντιστάσεις χωρίς αέρα, για 30-35 λεπτά.
Γρήγορο και πανεύκολο μεζεδάκι για την μπυρίτσα μας, για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών!
Νόστιμααααααα.....

31 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ελισάβετ
    Είχα φτιάξει κάτι ανάλογο αλλά σε "πουράκι". Αυτό που προτείνεις είναι αρκετά πιό ελκυστικό.
    Ειδικά για μπυρίτσα, προσθέτουμε και λίγο πιπεράκι στην γέμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα Μπέτυ μου πρωί πρωί!!!!!!
    Πολύ ωραία δείχνουν και θα είναι χιτ για μπουφέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μπέτυ.
    Νόστιμοοοοοο!!!!! Δεν λες τίποτα, ότι έχει φετούλα μέσα είναι πεντανόστιμο. Θα πάω για ψώνια αύριο και θα το φτιάξω για κολατσιό στα παιδιά, θα ξετρελαθούν.
    Όχι ότι δεν θα φάμε και εμείς βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι κολασμενο εδεσμα ειναι αυτο????
    ευκολο και γρηγορο, θα το τιμησουμε δεοντως ολη η οικογενεια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν εσείς δεν κάνετε νάζια, μήπως νομίζεις ότι θα κάνουμε εμείς???
    Α πα πααααα!!! Κι εμείς της πίτας είμαστε!!
    Ωραία και εύκολη ιδέα, πρέπει να γίνονται πολύ νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευπαρουσίαστο, νόστιμο, εύκολο ... δηλ. ΤΕΛΕΙΑ!!!
    :)))))
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορώ να την κάνω τη συνταγή με την ζύμη που κάνω την πίτσα;
    φΙΛΙΆ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απιθανα φαινινται...και μου φαινεται σαν εναλλακτικο καλτσονε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Μπέτυ. Όποια πίτα κι αν μου δώσεις την τιμάω, μεγάλη αδυναμία. Φαίνονται νοστιμότατες!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Betty, τέλεια φαίνονται, ΘΑ τα δοκιμάσω
    Καλώς σε βρίσκω,

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχο Betty!!!
    "Γρήγορο και πανεύκολο μεζεδάκι για την μπυρίτσα μας, για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών!
    Νόστιμααααααα....."
    Συμφωνώ απόλυτα
    Γεια στα χέρια σου!!
    Φιλιά
    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Love mozzarella!!!Ειδικά ο συνδυασμός με ντομάτα και βασιλικό είναι φοβερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλη μου σ' ευχαριστώ , έψανα για ιδ'εες για το πάρτυ της εγγονής μου.Υπέροχη ιδέα θα τα φτιάξω μαζί με μπουρεκάκια λαχανικών για όσους νηστεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ και cibuset@ καλώς ήρθατε!

    Ελπίζω να τα λέμε συχνά και να κάνουμε συχνή διαδικτυακή παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δείχνουν υπέροχα!!! Μιαμ μιαμμμμ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ούτε εγώ είμαι ναζιάρα! Μπέτυ μου έγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Προκλητικά" φαίνονται όλα για μας, που πρέπει να κάνουμε και λίγη δίαιτα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πωπω και είμαι σε δίαιτα!!!! την κράτησα όμως τη συνταγή όταν θα κάνω καμιά παρασπονδία :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα φαντάζεσαι και με φτιαχτό φύλλο; Θα είναι άπαιχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πραγματικά λαχταριστά! Φέρε δυο τρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φαίνονται υπέροχα!!! Έγραψες πάλι Μπετούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. όταν η μαγείρισσα έχει φαντασία φτιάχνει υπέροχα πράγματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πωπω μου τρεχουν τα σαλια...τελεια ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα

    Πολύ πολύ όμορφα παρ όλο που δεν μου
    επιτρέπεται να τρώω τέτοια!!!!!!

    Να είσαι καλά

    Καλό βράδυ
    Αύριο θα φτιάξω φακές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι νοστιμιά είναι αυτή ; πεινάω.....
    Εκεί που κοίταγα τα σμυρνέικα κουλουράκια, τσουπ πετάχτηκαν μπροστά μου. Φαίνονται υπέροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αχ πράγματι είναι υπέροχα nostimia μου... ρώτα και την φίλη Αχτίδα που τα έφτιαξε και τα ξαναέφτιαξε... :))
    δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς...
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πολυ καλο και πρωτότυπο !!!! μπορω να τα φτιαξω και να τα βαλω στην καταψυξη ????

    πολυ ομορφες οι σσυνταγες σου μπαινω σχεδον καθε μερα !!!!!

    σ'ευχαριστω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Anonymous:

    Στην κατάψυξη μπορείς να τα βάλεις μόνο αν τα φτιάξεις με δική σου ζύμη ~ την κουρού για να την χρησιμοποιήσεις, πρέπει πρώτα να την ξεπαγώσεις, άρα δεν μπορείς μετά να την βάλεις στην κατάψυξη να ξανα-παγώσει..

    Είναι ανθυγιεινό, καθώς μετά το δεύτερο ξεπάγωμα αναπτύσονται πολύ γρήγορα μικρόβια και άρα ίσως είναι και επικίνδυνο!

    Βέβαια θα μπορούσες να πάρεις φρέσκια σφολιάτα (από τα απλά ψυγεία του σούπερ μάρκετ - όχι από την κατάψυξη, την οποία μετά θα μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη!

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πάντα στην διάθεσή σου για τυχόν βοήθεια ή διευκρινήσεις!

    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπέτυ καλησπέρα,
    σκέφτομαι να τα φτιάξω για την σχολική γιορτή του γιου μου.

    Να ρωτήσω κάτι;Εκτός από τη μοτσαρέλα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο τυράκι ή με ξερή μοτσαρέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ maroulia29700:

    Το ιδανικό θα ήταν να βρεις Μαστέλο Χίου, είναι ένα μαλακό τυρί από αγελαδινό γάλα!
    Διαφορετικά, θα έβαζα ανθότυρο, δεν έχει την ίδια γεύση βέβαια, αλλά είναι νόστιμο και θεωρώ πως ταιριάζει αρκετά!
    Γενικά όμως είναι θέμα προτίμησης ~ μπορείς να δοκιμάσεις όποιο συνδυασμό σου κάνει "κλικ" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...