Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Σπετσοφάι

Το ξέρω πως είπαμε «όχι άλλο κρέας» αλλά βραδάκι με φίλους, κρασάκι ή μπυρίτσα ένα μεζεδάκι τραβιέται...

Αν σας αρέσουν τα λουκάνικα, θα το απολαύσετε!


Θα χρειαστούμε:
2 χωριάτικα λουκάνικα
3-4 πιπεριές (κόκκινη - πράσινη - πορτοκαλί- κίτρινη)
1 μελιτζάνα μικρή (δεν είχα-δεν έβαλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2-3 ώριμες ντομάτες (αν δεν έχετε βάλτε 1 κουτάκι ντοματάκια)
αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, την μελιτζάνα και τις πιπεριές.
Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα, βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λουκάνικα.

28 σχόλια:

  1. Και ψωμάκι για βούτα :))
    Τέλειο φαίνεταιιι.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω Μπέτυ μου και με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι για ατελείωτες βούτες......κόλαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σκετη απολαυση...μπουκια και συχωριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ.ΧΙ!ΧΙ!ΧΙ!ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου θύμισες που είχα πάει Πήλιο με παρέα και παργγέλναμε συνέχεια σπετσοφάι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι πρέπει για μακροβούτια στη σάλτσα και με φρεσκοψημένο ψωμάκι .... μμμμμμούρλιααααααααααααα
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και πως τρελαίνομαι για σπετζοφάι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπετζοφάι χωρίς μελιτζανες είναι άκυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλα σημερα ειστε βαλτες να με τρελανετε.
    το ενα πιο νοστιμο απο το αλλο.
    βαλε και καναδυο καφτερα μεσα να γινει ποιο... πικαντικο και ενα καρβελι ψωμι.
    δεν θα χρειαστει καν να πλύνεις το τηγανι μετα
    lol,lol,lol,lol,lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά λέει η Ελευθερία, παστρικές δουλειές χα χα χαααα!!!
    Που να πλένουμε τηγάνια τώρα?? Φέρε μπόλικο φρέσκο ψωμάκι, φέρε και μπυρίτσες και τι άλλο θέλουμε!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νοστιμο!!!
    Ευχαριστω για το δωρο σου,για το πρωτο σχολιο,στις 350 αναρτησεις.Πολυ χρησιμο αλλα και χαριτωμενο.Σ'ευχαριστω παρα πολυ και σου ευχομαι να τις 2000ασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι το αγαπημένο μου φαγητό! Όπως αγαπημένο έχει γίνει και το blog σου! Ήδη έχω φτιάξει καναδυό συνταγούλες! Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tρελλαίνομαι για σπετζοφάι.Αγαπημένο φαγητό.

    Για μπυρίτσα και κρασάκι είναι ότι πρέπει.
    Λουκούμι έγινε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτή η συνταγή μου θυμίζει μανούλα. Φαίνεται τόσο νόστιμο. Λίγο ψωμάκι λείπει για να βουτήξω στη σαλτσούλα!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτό δεν είναι κρέας...είναι μεζεδάκι :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ααα μου τρέχουν τα σάλια!! Πολύ ωραίο φαίνεται! Εγώ που δεν το έχω βαρεθεί το κρέας μπορώ να πάρω μια μερίδα, έ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ, δώσε μου τέτοια μεζεδάκια και δε θέλω τίποτα άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το σπεντζοφάϊ που έφαγα στο Πήλιο, έμοιζε με το δικό σου.
    Όσες φορές κάναμε στο σπίτι, μετά το τηγάνισμα των λουκάνικων πετούσαμε το λίπος που έβγαλαν και συμπληρώναμε λίγο λάδι.
    Την Κυριακή όμως που φιλοξενούμε φίλους και ο ένας κατάγεται από Βόλο (και καλοφαγάς), θα κάνω την δική σου συνταγή.
    Φαίνεται άψογη.
    Θα ενημερώσω για τις εντυπώσεις τους.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγώ θα πάω με το Ελενάκι! βούτες απο το τηγάνι και μπυρίτσα παγωμένη !!!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γειά σας!! Σας έχω ένα βραβείο! ελάτε να το πάρετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μοσκοβόλησε το φαγητό σου!
    Μετά από τόσο κρέας που φάγαμε το Πάσχα ,πολύ καλή η ιδέα σου.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ δε θα έλεγα όχι πάντως στο μεζεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ νόστιμο και ωραίο για όλες τις εποχές.
    Καλό Σ-Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι το μαγειρεύω και εγώ αυτό το φαγητό!
    Με μια παγωμένη μπύρα είναι σκέτη απόλαυση!

    Καλημέρα Μπέτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σ'ευχαριστώ για αυτή τη συνταγή! Βάλε τέτοιες απλές συνταγές που κάνουν κάτι σε παραδοσιακή Ελλάδα γιατί είμαι εράσμους και πεινάνε! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σημερα το μαγειρεψα για εκπληξη στην οικογενεια.Θα ξετρελαθουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...