Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια


Υλικά για 4-5 μερίδες:

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
3-4 κουταλιές κορν φλάουρ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ μανιτάρια, πλευρώτους και στρογγυλά
Μισό φλυτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές τζίντζερ τριμμένο
Αλατοπίπερο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα στρογγυλά σε φέτες
και τα πλευρώτους σε κομμάτια.
 Αλατοπιπερώνουμε το κρέας
και το πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά.
 Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σησαμέλαιο
και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
 Μόλις πάρει χρώμα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ,
προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά
και σε 1 λεπτό ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
 Ανακατεύουμε συχνά αφήνοντας το φαγητό σε μέτρια φωτιά –
πρέπει  να κατεβάσουν τα μανιτάρια τα υγρά τους
και να ψηθεί το φαγητό.
Τότε προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά
μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού
 και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι άσπρο.
Νόστιμο και μυρωδάτο!

5 σχόλια:

  1. Merhaba; ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrr...öptüm...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apapapa sketi kolasi einai auto to fagito

    an exei apomeinei katholou tha ithela mia meridoula :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο φαγάκι, το τζίντζερ ταιριάζει πολύ όμορφα με το πορρτοκάλι!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όλα τα υλικά είναι πολυαγαπημένα, πως να αντισταθώ τώρα σε τέτοιο φαγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...