Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Sachertorte – Βιεννέζικο σοκολατένιο κέικ

Δοκιμάστε το με μαρμελάδα φράουλα ~ εξαίρετο!


Υλικά για μια φόρμα 20cm:

200 γρ κουβερτούρα
5 αυγά
125 γρ βιτάμ
250 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ μαρμελάδα – εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα φράουλα
1 φακελάκι έτοιμο γλάσο σοκολάτας

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια
και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη
μέχρι να αφρατέψουν.
Χωρίζουμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο βούτυρο.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν
και την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα
και την αδειάζουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά
μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα
και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 160ο.
Με την λάμα ενός μαχαιριού δοκιμάζουμε αν ψήθηκε ~
όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο
και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κέικ οριζόντια
σε 2 ίσες φέτες.


 Αλείφουμε τη μια φέτα με την μαρμελάδα
και καλύπτουμε με την άλλη φέτα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο όπως λέει στη συσκευασία
και περιχύνουμε το κέικ.
Αφήνουμε για λίγο να σφίξει το γλάσο και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

8 σχόλια:

  1. Γλυκιά γλυκιά καλημέρα!!
    Μας χρειάζεται :)
    Αρωματικό γευστικό αφράτο!!!!
    γεια στα χέρια σου Μπετούλα :)
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγάλες πληγές μας ανοίγεις!!! σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kόλαση, κόλαση, κόλαση!!
    Φαίνεται τόσο γευστικό και αφράτο!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπέττυ μου, μόλις είδα σοκολάτα έτρεξα. Θέλω να κάνω και δίαιτα τρομάρα μου. Μπορώ, άμα βλέπω τέτοια λαχταριστά γλυκά?
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς με! Τι άλλο μπορούσε να με "τραβήξει" εμενα... απο μια Sachertorte.
    Παραλλαγή της βεβαίως, μην υπερβάλλουμε.
    Κι επειδή τρώω μόνο την Βιεννέζικη, την αυθεντική, (λόγω ταξιδιών και δώρων απο φίλους εκεί και παραγγελιάς απο το νετ πιά..), ουδεμία σχέση έχει η "μυστική" συνταγή της τούρτας με οποιαδήποτε άλλη παραλαγή !

    Μπορεί να είναι υπέροχη, η κάθε άλλη, αλλά δεν είναι Sacher.... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ,,ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΚ!ΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΑΑΑΑΑΑ....ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ!ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΤΜΕ!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑ Χ 2
    ΒΕΤΤΟΥΛΑ ΚΑΛΟ ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μούρλιααα!!!και με μαρμελάδα βατόμουρο θα είναι πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...