Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Κουκιά χλωρά σαλάτα

Μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα-πρώτα 
φρέσκα κουκιά στην αγορά
και έσπευσα να φτιάξω λίγα σαλάτα που μας αρέσουν πολύ!
Καθαρίζουμε τα κουκιά από τα κοτσανάκια τους
και αν είναι μακριά τα κόβουμε στα δύο.  
 Αν δούμε ότι είναι σκληρά θα πρέπει να τα καθαρίσουμε
 και γύρω-γύρω ~ όπως τα φασολάκια.
Τα πλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μπόλικο νερό που βράζει.
 Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά 
για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν 
χωρίς όμως να παραβράσουν. 
Τα στραγγίζουμε καλά και αφού μισοκρυώσουν
τα σερβίρουμε με αλατάκι, ξύδι και ελαιόλαδο.  
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο άνιθο ή μάραθο ψιλοκομμένο.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μπέττυ μου! Καλή βδομάδα!
    Φαίνονται πολύ όμορφα, ανοιξιάτικα τα κουκιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η ιδέα σου . Μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα με λάχανο σαλάτα, τ κουκιά σου θα είναι μια ευχάριστη αλλαγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...