Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Κέικ με καρύδια, σταφίδες και ρούμι


Ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα!
Υλικά για μια φόρμα 30cm:

1 πακέτο βιτάμ (250γρ)
2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 πακέτο Φαρίνα 500 γρ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1  1/4 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
1 βανίλια
1 φλυτζάνι καρύδια
1 φλυτζάνι σταδίφες
3 κουταλιές ρούμι (ή κονιάκ)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ 
και την αλευρώνουμε.
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι.
 Χοντροτρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι.
 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
 Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα, 
προσθέτουμε και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα 
για 1-2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες 
μαζί με το ρούμι στο οποίο μούσκεψαν και ανακατεύουμε.
 Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. 
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε, 
βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ.  
Αν βγει καθαρή είναι έτοιμο, 
αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, 
το αφήνουμε να μισοκρυώσει για 10 λεπτά 
και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Προσωπικά μου αρέσει χωρίς επικάλλυψη.
Αν θέλουμε όμως το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη 
ή με κουβερτούρα λιωμένη.

11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, τώρα διάβαζα μι σταφιδόπιτα στη Vita, κι αυτό όμως είναι υπέροχο, αν το φάμε μάλιστα εκεί κοντά που το έχεις φωτογραφίσει!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο!!
    Αφράτο, μυρωδάτο και λαχταριστό!
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλισπερα απο κρητη.πολυ καλυτερο παντως με αδι ελιας περιπου 3|4 της κουπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαίνω στην Tante Kiki...σταφιδοκέηκ...
    μπαίνω στη Vita...σταφιδόπιτα..
    ερχομαι και εδώ...με αποτελειώσατε.....χαχαχααχαχ!!!
    Τα κέηκ εδώ μέσα λόγω λόχου..δεν φτουράνε δεύτερη μέρα, οπότε και το δικό σου θα έχει την τιμητική του συντόμως! Καλή εβδομάδα Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα πάλι Μπετούλα μου αρέσει και με τις τρείς εκδοχές, δηλαδή και σκέτο και με επικάλυψη και με άχνη !χιχιχχι!!!
    παίρνω κομμάτι και πάω να το απολαύσω.

    φιλια πολλά και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου!!!!
    Μμμμμμμ θα ήθελα μια φετούλα για τον καφέ μου!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου Μπέτυ.
    Καλή εβδομάδα...πολύ καλό το κέικ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραίο αφράτο αφράτο που φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ μου αρέσουν τα κείκ!!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΝΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ11 Ιουλίου 2012 - 11:44 π.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΕΤΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!! ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ!!!! ΦΟΒΕΡΑ ΑΦΡΑΤΟ, ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΑΝΝΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ:

    Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε τόσο!
    Φιλιά στο αγαπημένο νησί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...