Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Στρούντελ με μήλα, φουντούκια και cranberries!


Γευστικότατο είναι, αρωματικό επίσης, φρουτώδες οπωσδήποτε,
προσωπικά το βρίσκω και πολύ γιορτινό!
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γρήγορο γλυκάκι;
Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτα
3 μέτρια κόκκινα μήλα
4 κουταλιές ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές κονιάκ
1-2 κουταλιές κανέλλα
Μισό φλυτζάνι φουντούκια
Μισό φλυτζάνι cranberries
1 κρόκος αυγού
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο
και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
Χοντροτρίβουμε τα φουντούκια.
  Τρίβουμε τα μήλα στο μούλτι.
 προσθέτοντας την ζάχαρη, το κονιάκ και την κανέλλα
Προσθέτουμε τα φουντούκια και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά.
 Ανοίγουμε την σφολιάτα αφήνοντας από κάτω την μεμβράνη που την τυλίγει ~
αυτό θα μας κάνει την ζωή πιο εύκολη στο να ρολάρουμε
και να μεταφέρουμε το στρούντελ στο ταψί!
Αδειάζουμε την γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς της σφολιάτας,
αφήνοντας πάνω και κάτω στις στενές πλευρές λίγο κενό
για να μην χυθεί η γέμιση.
 Δημιουργούμε ένα ρολό, ενώνοντας πρώτα τα πλαϊνά
και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι για να κολλήσουν καλά οι ενώσεις.
 Μεταφέρουμε, με την βοήθεια της μεμβράνης την σφολιάτα στο ταψί,
πετάμε την μεμβράνη, αλείφουμε καλά με τον χτυπημένο κρόκο
 και κάνουμε μικρές χαρακιές κατά μήκος του φύλλου,
για να ψηθεί καλύτερα η γέμιση. 
 Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου,μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
Αποσύρουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα
μέχρι να κρυώσει σχεδόν τελείως.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανελίτσα και απολαμβάνουμε!

5 σχόλια:

  1. Υπέροχο γλυκάκι!!!
    Και μέσα στο πνεύμα των ημερών!
    Φιλιά Μπέτυ μου, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται χορταστικό!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω τέλειο φαίνεται θα το φτιάξω την κυριακή!!
    Αφροδίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχο και εύκολο, φτιάξτο και πες μου... :)
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...