Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Αρακάς λαδερός

Ένα πιάτο υγιεινό και νόστιμο, μια που ο αρακάς είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων...

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος
1 φλυτζάνι λάδι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές πελτές
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και 2 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τον αρακά, προσθέτουμε ελάχιστο αλατοπίπερο ακόμα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου, να σιγοβράσει και να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον άνιθο.

Προαιρετικά, αφού βράσει ο αρακάς για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε 2-3 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια....

Επίσης ένας ωραίος συνδυασμός είναι να σερβίρουμε τον αρακά με ρύζι πιλάφι άσπρο...Καλή όρεξη!

13 σχόλια:

  1. apo pote vazoume zaxari ston araka? prwti fora to akouo....padws tha epeixeiriso na ton ftiakso arkei na vro sto super...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη η ερωτηση σου....λοιπον...
    οταν χρησιμοποιουμε ντομάτα σε οποιαδήποτε σάλτσα - και ειδικά στα λαδερά - καλό είναι να προσθέτουμε ελάχιστη ζαχαρίτσα γιατί αλλιώς η ντομάτα ξυνίζει και δεν έχει τόσο καλή γεύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ann, araka exei sto super kai fresko kai katepsigmeno pou einai eksisou kalos... ara sigoura tha vreis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. thanks kai stis 2 sas.....den ton exo proseksei to pio pithano....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο φαγάκι και με μπόλικο τυράκι φέτα !!!
    Πέρασε απ το μπλογκ μου να παραλάβεις ένα βραβειάκι που έχω για σένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Betty καλησπέρα και καλή χρονιά!
    Μετά από τόσα φαγητά και γλυκά που φάγαμε αυτές τις μέρες ο λαδερός αρακάς είναι ότι καλύτερο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εγώ όλο τέτοια φαγητά ψήνω τελευταία. Μην δω άλλο κρέας πια, δεν το αντέχω.
    Γεια στα χεράκια σου Μπέτυ, είναι πεντανόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ααααααααα!!!!!!!!!!!!!
    Αρακάς με άσπρο-άσπρο σπυρωτό πιλαφάκι.....το αγαπημένο μου!!
    Μόνο στον έξτρα πελτέ τα χαλάμε...αλλά μέρες που είναι....
    Λίνα πως τον κάνεις ψητό τον αρακά? Μόνο μαγειρευτό ξέρω να τον φτιάχνω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν,
    μία ιταλική συνταγή είναι ως εξείς.
    Βράζεις τον αρακά χωρίς άνηθο, αλλά με όλα τα άλλα, και με ντομάτα πουμαρό για μακαρονάδες, η άλλη σάλτσα για μακαρονάδα, και ανακατέβεις τον αρακά με πέννες, η άλλα pasta.
    Μου αρέσει πολύ, και ελπίζω να σας αρέσει η εναλλακτική.
    Καλή χρονιά και νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα

    Τα λαδερά είναι το φαγητό μου

    Να είσαι καλά

    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hello Lovely Betty,thanks for your interest and compliment..
    I wish you a nice evening..
    αγκαλιές και φιλιά ( hugs and kisses) Have I written right ? :)))
    Cali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυ καλος ο αρακας σου, αν και εμεις βαζουμε και λιγα καροτα σε ροδελες.
    σου εχω δωρακι περνα απο το μπλογκ μου να το παραλαβεις!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...