Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Σπαγγέτι με ντοματίνια

Παραλλαγή ενός άλλου αγαπημένου ζυμαρικού, οι βίδες με ντοματίνια έγιναν σπαγγέτι με ντοματίνια ~ εξ ίσου νόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό!

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 πακέτο σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό)
Μισό κιλό ντοματίνια
100 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπόλικος φρέσκος βασιλικός
Παρμεζάνα τριμμένη

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση ~ δεν πετάμε το ζουμάκι που θα βγάλουν!


Λιώνουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τον βασιλικό και τον αφήνουμε να στεγνώσει.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αρκετό αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον κατώτερο προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
Μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια, βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό λάδι και σωτάρουμε πολύ ελαφρά το σκόρδο ~ προσοχή μην μαυρίσει!

Ρίχνουμε τα ντοματίνια μαζί με το ζουμί τους και λίγο αλάτι
 και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
 
Κρατάμε 1 κούπα από το νερό των ζυμαρικών και τα σουρώνουμε.
Τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι με τα ντοματίνια μαζί με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
Το σπαγγέτι πρέπει πάρει λίγο χρώμα από τους χυμούς της ντομάτας και τα υγρά να εξατμιστούν.
 Αν δούμε ότι χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, τότε προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών ~ ίσως και να μην χρειαστεί καθόλου νερό, ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένα θέλουμε τα ζυμαρικά μας.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι ωμό και τον βασιλικό.

Σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, εκτός αν θέλουμε το φαγάκι μας νηστήσιμο, οπότε παραλείπουμε το τριμμένο τυρί!

7 σχόλια:

  1. Χορταστική και νόστιμη!
    Και με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα..... απίθανη!!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το εχω ξαναπει, ειναι απο τις αγαπημενες μακαροναδες και αμα βρεις και νοστιμα γλυκα ντοματακια ειναι εξαιρετικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμμμμμ πεντανόστιμο για εμάς τους μακαρονάδες και πολύ πολύ ελαφρή...
    με σπαγγέτι ολικής αλέσεως θα είναι πιστεύω εξίσου νόστιμο και πιο υγιεινό για όσους κάνουν διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρωματάκι έχει, απλά υλικά έχει, σίγουρα είναι και πεντανόστιμο!!! Αγαπημένο!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mπεττούλα μου,είμαι μακαρονού και με ξεσήκωσες πάλι!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν πρόκειται για ζυμαρικά, ειλικρινά δεν έχω μέτρο... Ευπρόσδεκτη κάθε συνταγή λοιπόν, Μπέττυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...