Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Ριγκατόνι με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Εκπληκτικός συνδυασμός: ζυμαρικό με μανιτάρια σε τυρένια κρεμώδη σάλτσα!
Ποιός θα αντισταθεί;
Υλικά:

500 γρ ριγκατόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ μανιτάρια στρογγυλά κομμένα φετούλες
Μισό φλυτζάνι κρασί λευκό
Μισό φλυτζάνι ζωμός λαχανικών (1 κύβος σε ζεστό νερό)
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό,
να μην παραβράσουν αλλά να «κρατάνε» λίγο.
Μέχρι να βράσουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Λιώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το  σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε
και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν,  για 5-6 λεπτά. 
 Πάντα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το κρασί
και βράζουμε για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε
ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
 Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. 
Ρίχνουμε και λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
 Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Σημ: Αν η σάλτσα σας φανεί πολύ πηχτή, αραιώστε την με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

21 σχόλια:

  1. Κάτι παρόμοιο κάνω όταν βιάζομαι και δεν θέλω να φάω τα μακαρόνια "ορφανά".

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παλι τα κανω πολλες φορες, γιατι... τα λατρευουμε!!!!
    ειμαστε οικογενεια μακαροναδων!!!!!
    απλα, ευκολα, γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego pados den boro na antistatho oti kai an lete...
    tin meridoula tha paro aplos kai tha figo (ante tha paro kai deuteri gia to spiti) :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πω πω πω!!
    μου τρέχουν τα σάλια!
    Μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή την εβδομάδα φάγαμε πολλά μανιτάρια θα το δοκιμάσω την επόμενη.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να αντισταθώ γιατί??? Αρρωστη είμαι??χαχαα!!!
    Βάλε διπλή μερίδα και βλέπουμε!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. από τα αγαπημένα μας φαγητά! λατρεύουμε τα φρέσκα μανιτάρια και φυσικά είμαστε μακαρονάδες...τι να κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιαμ γιαμ!! τρελαίνομαι και για μακαρόνια και για μανιτάρια!!! μου άνοιξες την όρεξη και είναι ακόμη νωρίς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην περιμένεις να σου πως πως εγώ θα αντισταθώ, δεν αντιστέκομαι σε τέτοια πιάτα!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ευκολο , νοστιμο και εχω και τα υλικα!θα το φτιαξω το βραδυ αλλα αντι για μασκαρπονε θα βαλω κατσικισιο τυρακι που εχω στο ψυγειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στα μακαρόνια δε λέω ποτέ όχι, αν έχουν και μανιτάρια ακόμη καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως δεν μπορώ να αντισταθώ, δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχ! τι μου κάνεις! θα αντισταθώ στον πειρασμό για απόψε ... μέχρι αύριο το μεσημέρι όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολύ ωραία μακαρονάδα...και το λατρεύω το μασκαρπόνε και στα γλυκά και στα φαγητά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι μια συνταγή που την κάνει πολύ συχνάο Δημήτρης γιατί του αρέσει πολύ η λευκή σάλτσα, προσωπικά δεν ξετρελλαίνομαι γιατί την κάνει πολύ παχυντική με όσα βάζει μέσα μα δεν αρνιέμαι οτι είναι πολύ νόστιμη.Τα μανιτάρια ..απαραίτητα για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από τις αγαπημένες μου συνταγές και ευτυχώς δεν μπορεί να αντισταθει ούτε η υπόλοιπη οικογένεια!!!!!

    Φιλιά Φανή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ μου άρεσε αυτή η συνταγή...θα την δοκιμάσω σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. από τα πολύ αγαπημένα μου, ωραίες φωτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μόλις έβαλα την πρώτη μπουκιά στο στόμα και έχω πάθει σοκ!! Μιλάμε για γευστικό κλονισμό :P Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...