Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κοτόπιτες ατομικές



Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αξιοποιήσουμε το περίσσευμα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο
και να φτιάξουμε γρήγορα και χωρίς κόπο πεντανόστιμες ατομικές κοτόπιτες
 που θα εκτιμηθούν από όλους!  

Υλικά για 4 ατομικά σκεύη:
(τα υλικά είναι κατά προσέγγιση)

250 γρ κοτόπουλο βραστό ή ψητό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5-6 φέτες μπέικον σε κομμάτια
250 γρ μανιτάρια φρέσκα
2 ½ κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά θυμάρι
50 γρ βιτάμ
1 κύβος ζωμός κότας διαλυμένος σε
1 φλυτζάνι καυτό νερό
1 φύλλο σφολιάτας

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το θυμάρι.
 Σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά
 και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν για 2-3 λεπτά. 
 Προσθέτουμε το βιτάμ και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το νερό με τον κύβο κότας, ανακατεύουμε,
αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά. 
 Μοιράζουμε το κοτόπουλο σε 4 πυρίμαχα φορμάκια.
 Κόβουμε λωρίδες απο τη σφολιάτα, βρέχουμε ελαφρά το χείλος κάθε σκεύους
και φτιάχνουμε στεφανάκια γύρω από αυτό.
 Κόβουμε την υπόλοιπη σφολιάτα στα 4 και καλύπτουμε καλά την επιφάνεια του σκεύους,
πατώντας γύρω-γύρω με ένα πηρούνι για να κολλήσει καλά η ζύμη πάνω στο στεφανάκι.
 Κάνουμε 2-3 τρύπες με το πηρούνι στην επιφάνεια της σφολιάτας
και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
 Αφήνουμε να μισοκρυώσει,  θρυμματίζουμε τη σφολιάτα μέσα στο σκεύος   


και απολαμβάνουμε!

17 σχόλια:

  1. Ένα τέτοιο για το μεσημέρι παρακαλώ μπορώ να έχω;;
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατη και η συνταγή και η πρόταση σερβιρίσματος.Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη! τέλειες οι κοτόπιτες σου, μιαμ μιαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σούπερ!!
    Πεντανόστιμη ιδέα αξιοποίησης περισσευμάτων από κοτόπουλο!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφού είναι τόσο υπέροχη στην εμφάνιση φαντάζομαι πως θα είναι στην γεύση !!!! γεια στα χεράκια σου !!!!!!!!!

    φιλια και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη!! Πολύ εμφανίσιμες και προφανώς πολύ νόστιμες οι κοτόπιτες σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σούπερ εμφάνιση και από τα υλικά που βλέπω μάλλον και σούπερ γεύση,πολύ πρωτότυπο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοιο κολπάκι με τη ζύμη πρώτη φορά βλέπω! Περισσεύει καμία για μένα??? μιαμ..μιαμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή ιδέα !!

    Μου φαίνεται ότι πρέπει να αγοράσω πάραυτα γιουβετσάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    Και φέτος την Πρωτομαγιά
    η φύση όλη γιορτάζει
    κι εύχομαι όλη σου η ζωή
    με άνοιξη να μοιάζει.
    ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -ΟΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α! βρε Μπάτη..όλο όμορφες ιδέες είσαι..υπέροχη συνταγή, ίσως γιατί έχει όλα τα υλικά που αγαπώ.Καλή Πρωτομαγιά να πω στην σεφ!!Φιλάκια Αχτιδένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέλειες οι συνταγεσ σας!! Θα δοκιμάσω μερικές! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλειο! Και η ιδέα με το ζυμαράκι πολύ χρήσιμη! Να είχα ένα τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ιιιιιιιιιιιιιιιι...και δεν έχω περίσευμα κοτόπουλο...υπέροχη ιδέα με τη σκεπαστή σφολιάτα...
    Χρόνια πολλά και ευχές έστω και καθυστερημένα λόγω της πασχαλιάτικης κοπάνας μου...
    να έχεις μία τέλεια Πρωτομαγιά...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρώτη φορά βλέπω να σκεπάζεται μόνο με σφολιάτα μια ταρτούλα..

    Καλή ιδέα! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλό μήνα μπέτυ!!να είναι ένας ωραίος μήνας με γευστικότατα φαγητά σαν κι αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...