Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Ραβανί με καρύδα

Αφιερωμένο στις μανούλες ~ Χρόνια Πολλά!!!

Αγαπημένο από παλιά γλυκάκι, αυτή τη φορά το έχω εμπλουτίσει
με λίγη τριμμένη καρύδα για πρόσθετη γεύση!

Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ:

2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
150 γρ βιτάμ
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι καρύδα

Για το σιρόπι:
3 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη σόδα.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει.
 Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους εναλλάξ με τη ζάχαρη και τέλος τις βανίλιες.
  Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
 Ρίχνουμε στο βούτυρο λίγο-λίγο το αλεύρι, τη μαρέγκα και την καρύδα
ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. 
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου. 
 Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι. δηλαδή:
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 4-5 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι
και σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένη καρύδα.

11 σχόλια:

  1. Φτωχά τα λόγια ...μα οι ευχές...

    είναι πολύ μεγάλες ...

    και αν είναι μπόρα... η ζωή ...

    να ΄ναι χαρές ..οι στάλες...

    ....για όλες...
    ...τις μανούλες...του κόσμου.....

    ...ΧΡΟΝΙΑ...ΠΟΛΛΑ....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!
    Πολλές γλυκές ευχές!
    Nα είναι πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ!!!

    Συνεπης πάντα αφου λυθηκε το θεμα με το ιστολογιο μου περασα να αφησω ευχες για το ξεκινημα μιας νεας και καλης εβδομάδας.Να εισαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα, αν τραβήξω μια δαγκωνιά στην τελευταία φωτό, εγώ θα φταίω;;;
    Και μετά σου λέει "φταίει ο φονιάς"!!!!!!!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΝΑΔΕΣ!!

    Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελείως "μαμαδίστικο" γλυκό, ταιριάζει με τη μέρα! Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο γλυκάκι! "Ραβανί με ινδοκάρυδο" το λέει η μαμά μου στο τετράδιό της και είναι από τα αγαπημένα μου. Χρόνια Πολλά Μπέττυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μμμμμμμμ, ινδοκάρυδο, στρώθηκα και περιμένω γενναία μερίδα!!!!! α, και κρύο νεράκι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχω καρυδα και με το που ανοιγω το μπλογκ σου βλεπω την καινουργια σου συνταγη αλλα δεν ειμαι σε μουντ για σοκολατα οποτε επελεξα αυτη την συνταγη για τα μεταμεσονυκτια μαγειρεματα μου :D
    υπεροχο γλυκακι το φτιαχνει η μαμα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μου αρέσει πολύ το πυρέξ σου!τι διαστάσεις είναι?γίνεται να μου πεις την μάρκα να πάρω και εγώ?
    αφροδίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφροδίτη, είναι PYREX, οι διαστάσεις του είναι 35x24 και μπορείς να το δεις εδώ:

      http://www.pyrex.eu/en/products/classic/oval-roaster-easy-grip

      Αν θυμάμαι καλά, το έχω αγοράσει πριν πολλά χρόνια από μεγάλο σούπερ μάρκετ.
      Γενικά τα βολεύομαι πολύ αυτά τα σκεύη, έχω διαφόρων ειδών και σχημάτων!
      (και να μην ήθελα να τους διαφημίσω, το έκανα...χαχαχα...)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...