Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Μοσχάρι λεμονάτο

Από τα Κυριακάτικα οικογενειακά φαγάκια των παιδικών μου χρόνων!

Υλικά για 4 μερίδες:

700 γρ μοσχάρι
(συνήθως χρησιμοποιώ ποντίκι)
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Χυμός από 2  λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά
και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρα
και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει
για 45 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά,
 μέχρι να χυλώσει το κρέας
και να μείνει με λίγη πηχτή σαλτσούλα. 
Αν μας φανεί η σάλτσα νερουλή
προσθέτουμε 2 κουταλιές νισεστέ
(ή αλεύρι ή κορν φλάουρ) και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές.

 Καλή απόλαυση!

11 σχόλια:

  1. Καλη εβδομαδα να εχουμε απο αυριο και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
    Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)

    τελειο φαγητο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ δεν το εχω κάνει έτσι ποτέ το μοσχάρι και μου άρεσε πολύυυυ σαν ιδέα! είναι και ότι πρέπει για την διαιτα που κάνω που αποφεύγω τις σάλτσες τις κόκκινες..ευχαριστούμεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένο όχι μόνο των παιδικών χρόνων αλλά των τωρινών.
    Τρώγεται ευχάριστα και με πατάτες και με ρύζι.

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νοστιμότατο, Betty! Άντε και λίγο μοσχαράκι, γιατί με στεναχώρησες με το κουνελάκι που έβαλες πριν από μια εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπημένο μας και ειδικά με άγριο ρύζι.
    Καλή εβδομάδα!
    Η Εφη είμαι αλλά ο μπλόγκερ...$#%$#%$# πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ αγαπημένο φαγάκι! Καλη εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή εβδομάδα Μπετούλα!!! Αγαπημένο μαμαδάστικο φαγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε το τρίβεις το κρεμμύδι Βέτα; Κάνει καλό πρέπει να τρωμε κρεμμυδάκια μοσχοβολάνε και μαγειρεμένα κανουν απίστευτα γλυκό το φαϊ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mexri edo mirise h saltsa me to lemonaki....
    erxomai gia ti merida mou (krata mou kai mia deuteri gia argotera pls) :)))))))))))))

    polla filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Elizabeth Stone was born on June 11, 1990. [url=http://www.elitwine.com]canada goose jackets[/url] HANNITY: And, all right. [url=http://www.pariscanadagoosepascher.com]Canada Goose Expedition Parka[/url] Jryhojoyp
    [url=http://www.texsoco.com]canada goose[/url] Xmguoodtg http://www.christianlouboutinonlineoutlet.co.uk ttptyjvwd

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...