Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Κουνέλι κοκκινιστό με μακαρόνια

Αν σας αρέσει το κουνέλι, η συνταγή αυτή θα σας ενθουσιάσει...
αλλιώς, απλά προσπεράστε!
Υλικά για 6 μερίδες:

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 φλυτζάνι μηλόξιδο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
3 μέτριες ώριμες ντομάτες λιωμένες
4 κουταλιές πελτές
2 κούπες μοσχαρίσιος ζωμός
(δηλ 2 κύβοι διαλυμένοι σε ζεστό νερό)
5 κόκκοι μπαχάρι
5 κόκκοι πιπέρι
2 δαφνόφυλλλα
5 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλλα
1 πακέτο μακαρόνια
Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγη φυτίνη για τα μακαρόνια


Βάζουμε το κουνέλι σε βαθύ μπολ,
 το περιχύνουμε με το μηλόξιδο
και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ώρες,
γυρίζοντας τα κομμάτια 1-2 φορές.
Κατόπιν το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. 
 Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κουνέλι, το τσιγαρίζουμε καλά
 και το σβήνουμε με το κρασί.
 Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες,
τον πελτέ, τον ζωμό, τα μπαχαρικά
 και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου,
 μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να δέσει καλά η σάλτσα.
 Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό, προσθέτουμε αλάτι
και βράζουμε τα μακαρόνια. 
Τα περιχύνουμε με λίγη λιωμένη φυτίνη.
Σερβίρουμε στα πιάτα τα μακαρόνια με το κρέας
και περιχύνουμε με μπόλικη σάλτσα.

Αν θέλουμε προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη.

10 σχόλια:

  1. Το αγαπημένο φαγητό του άντρα μου, προσωπικά με το κουνέλι......από μακριά κι αγαπημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα είναι όχι αν το αγαπάμε αλλά μας πέφτει μεγάλο ένα ολόκληρο για τρεις, οπότε σπάνια το μαγειρεύω.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε το μαρινάρισμα με μηλόξιδο, αλλά κουνέλι δε μαγειρεύω... Με μοσχαράκι δε γίνεται;;;
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ, πληγές ξύνεις Μπετούλα μου, μούρλια έγινε!!!
    απαγορευμένο στο σπίτι μας το κουνέλι, όσο ήταν μικρά τα παιδιά τρώγαμε σπιτικό κουνέλι (του πατρός) μετά σαν άρχισαν να έχουν τα παιδιά κουνέλια για κατοικίδια, βρήκαμε το μπελά μας και μόνο αν μας κεράσει κάποιος μεριδούλα το γευόμαστε ή όταν εκείνες λείπουν!!!! οπότε ετοίμασε μεριδούλα, έεεεεεεεεερχομαι!!!!! με το κατιτίς μου βέβαια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ είσαι καλά που θα προσπεράσουμε???
    Εδώ είμαι με απλωμένο το πιατάκι μου για μεριδούλα!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά μη προσπεράσω....λατρεύω το κουνέλι και θα το φτιάξω οπωσδήποτε μια μέρα!!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μου κάνεις...χρόνια έχω να φάω τέτοιο φαγητό!!! Αχ και βαχ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν χρειάζεται να σου πω τη σχέση της κρητικής κουζίνας με τα κουνελάκια, οπότε δεν προσπερνώ καθόλου :-). Υπέροχη η συνταγή σου. Αλλά γιατί παρμεζάνα και όχι αθότυρο στα μακαρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σας!! Κι εγώ από Κρήτη είμαι! Πολύ ωραία συνταγή, συγχαρητήρια! Αν και καινούργια μαγείρισσα μου φάνηκε πανεύκολη. Σε ευχαριστούμε Betty! Το μαγειρεύω τώρα το κουνελάκι και έχει μοσχομυρίσει η κουζίνα μου και πιστεύω και όλη η γειτονιά! Φιλιά!
    Αφροδίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αφροδίτη!
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε μια από τις αγαπημένες μου Κρητικές συνταγές!
      Ελπίζω να βρεις κι άλλες της αρεσκείας σου, οι περισσότερες είναι εύκολες και όλες, φυσικά δοκιμασμένες, καλή συνέχεια λοιπόν!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...