Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Κεφτεδομακαρονάδα

Μην μου πείτε ότι υπάρχει κανείς που θα αντισταθεί σε ένα τόσο λαχταριστό πιάτο!

Υλικά:
500 γρ σπαγγέτι
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
8 κουταλιές σούπας νιφάδες βρώμης
1 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα:
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κονσέρβα κονκασέ (ψιλοκομμένα ντοματάκια)
Αλατοπίπερο
Λίγη ζάχαρη
Διάφορα τριμμένα ξερά μυρωδικά δηλαδή:
Βασιλικός,  δυόσμος, θυμάρι και φασκόμηλο


Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι,
τη βρώμη, την παρμεζάνα, το αυγό, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο
και ζυμώνουμε πολύ καλά. 
 Αφήνουμε το μίγμα για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
 Κατόπιν πλάθουμε μικρά ομοιόμορφα κεφτεδάκια.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: 
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και λίγη ζαχαρίτσα
και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις δέσει ελαφρά, προσθέτουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια,
ρίχνουμε και τα τριμμένα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε
και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
 Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το σπαγγέτι,
σε μπόλικο αλατισμένο νερό,
2 λεπτά λιγότερο από τον κατώτατο προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
Με μια τσιμπίδα πιάνουμε λίγα-λίγα τα ζυμαρικά, χωρίς να τα σουρώσουμε,
και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια.
 Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά,
 αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λίγο τριμμένο τυρί. 

Καλή απόλαυση!

10 σχόλια:

  1. Ζητώ συγνώμη από όλους τους φίλους που επισκέφτηκαν το blog και άφησαν σχόλιο σε αυτό το post αλλά από κάποιο πρόβλημα του blogger έχουν χαθεί όλα τα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ego pados den boro na antistatho me tipota!!!

    boro na paro 1 merida? kai 2 na mou doseis den prokeitai na po oxi h alitheia einai

    (to sxolio mou distixos einai ena apo auta poy xathikan)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι καλά... Σ' εμένα χάθηκε και το τελευταίο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδε την κεφτεδομακαρονάδα ο μπλόγκερ και τα 'παιξε κυριολεκτικά, Μπέττυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον/την simonmad.Βρήκαμε τι φταίει για τη χθεσινή κατάρρευση του μπλογκερικού σύμπαντος!!!!!
    Καλημέρα Μπέττυ. Ούτε εγώ μπορώ να αντισταθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλασικη ελληνικη και αγαπημενη γευση!!!Κεφτεδομακαροναδα η ανεπαναληπτη!!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!καλη συνεχεια χωρις αλλα απροοπτα απο τον μπλογκερ!ΚΑΝΤΑ BACK UP!!!
    φιλιαΧ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Μπέττυ, και τα δύο είναι πειρασμός! Απίθανος συνδυασμός, ελληνικότατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να'μαι κι εγώωω
    Μια μπαμπάτσικη μερίδα για μένα παρακαλώωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...