Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πέρκα λεμονάτη


Με τέτοια ζέστη ποιός θέλει να είναι με τις ώρες στην κουζίνα;
Ας φτιάξουμε ένα φαγάκι εξπρές, έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο, 
νόστιμο και ελαφρύ!

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα πέρκας (ή άλλο ψάρι)
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 πατάτες σε μέτρια κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μισό ματσάκι άνιθος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Χυμός από 1-2 λεμόνια


 Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μισές πατάτες, το μισό κρεμμύδι, 
το σκόρδο και τα μισά μυρωδικά, ψιλοκομμένα.
 Επάνω τοποθετούμε το ψάρι 
 και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, κρεμμύδι και μυρωδικά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού, 
αλατοπιπερώνουμε ελαφρά 
και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα, 
για να μην διαλυθούν τα φιλέτα!

Σε 20 λεπτά περίπου το φαγάκι είναι πανέτοιμο!

6 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμο και πανεύκολο!!! Θα σου το ξαναπώ, οι συνταγές σου μου αρέσουν γιατί είναι απλές, καθημερινές και εύκολες στην εκτέλεσή τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα Μπέττυ μου!!κι έλεγα τι να μαγειρέψω σήμερα;
    στις 4 η ώρα που θα πάω σπίτι θα είναι μια χαρά τα 20 λεπτά μαγειρέματος!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Μπεττουλα μου !! συνήθως εγω την κάνω την περκα πλακί ή λεμονάτη αλλά χωρίς πατάτες, ευκαιρία να την δοκιμάσουμε σαν ολοκληρωμένο φαγητό.

    καλό μεσημέρι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το φαϊ αυτό γίνεται χωρίς καθόλου νερό? γιατι εμένα μου κολλάει στην κατσαρόλα και οι πατάτες δεν ψήνονται σε 20'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν βάζω καθόλου νερό, αρκεί το ελαιόλαδο, ο χυμός των λεμονιών και όσο υγρό κατεβάζουν τα φιλέτα...οι πατάτες είναι κομμένες σε μικρά κομμάτια (όπως φαίνεται και τις φωτογραφίες) και το ψήσιμο γίνεται σε μέτρια φωτιά. Παρόλα αυτά, αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ελάχιστο νεράκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά...

      Διαγραφή
  5. Το έφτιαξα λίγο διαφορετικά, δεν είχα μαϊντανο, έτσι έβαλα κολοκυθάκι και μαρούλι αντί αυτού καθώς και ζουμί απο ξυνισμένα αγγουράκια. Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...