Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

Πολύ εύγευστο πιάτο και πανεύκολο να ετοιμαστεί!

Υλικά για 4 μερίδες:

700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκιές
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
 Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά 
μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
 Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
 Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι και 1 κούπα ζεστό νερό, 
χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά 
και προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λεμόνι 
που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το ρύζι σπυρωτό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, 
ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά 
και αφήνουμε το φαγητό στο ζεστό μάτι για 5 λεπτά, 
μέχρι να τραβήξει τα υγρά. 
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και απολαμβάνουμε!

6 σχόλια:

  1. καλημέρα Μπεττούλα !!!!!! θα πάρω ένα μεεεεγάλο πιάτο για τον γιόκα μου που λατρεύει το κοτόπουλο με το ρύζι!!

    γεια στα χεράκια σου.


    καλη βδομάδα και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολο και πεντανόστιμο!!
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κοτόπουλο με συνοδεία το ρύζι είναι το καλύτερό μου και όχι απλώς συνοδεία αλλά να έχει βράσει στο ζουμί από το κοτόπουλο!!πραγματικά είναι το τέλειο για μένα και το φτιάχνω συνέχεια.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαχταριστό κοτοπουλάκι με ρύζι και εμένα πουυ μου αρέσουν τα ξινά θα ρίξω λίγο πιο πολύ λεμόνι!!!! Γιαμ, γιαμ.
    Φιλιά, Φανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. emena pantws mou egine san lapas to ruzaki :( ..den kserw ti ekana lathos...ekana akrivws tin syntagi..einai nostimo vevea san geusi..den mporw na pw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς είχε περισσότερα υγρά και γι αυτό παραψήθηκε το ρύζι...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...