Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Βίδες με τόνο

Τρώγεται πολύ ευχάριστα τώρα που κρατάνε ακόμα οι ζέστες
 και είναι ένα πιάτο χορταστικό και ελαφρύ!

Υλικά για 4-5 μερίδες:
(η ποσότητα των υλικών είναι θέμα γούστου, προσθέτουμε ή αφαιρούμε κατά βούληση!)

2 κονσέρβες τόνος σε νερό
1 πακέτο βίδες 500 γρ. (ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
2 κόκκινες ντομάτες
Μισό αγγούρι
Μισή πράσινη πιπεριά
Πράσινες ελιές
Κάπαρη
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός από 1 μικρό λεμόνι

Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, να κρατάνε,
τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν
 και να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και πετάμε τα σπόρια.
Ψιλοκόβουμε το αγγούρι, την πιπεριά και τις ελιές.
Προσθέτουμε την κάπαρη και τον τόνο που έχουμε «μαδήσει» ελαφρά με το πηρούνι.
 Σε μπολάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού.
 Προσθέτουμε τις βίδες στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά,
περιχύνουμε με το λαδολέμονο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

3 σχόλια:

  1. eukolo kai nostimotato einai touto to fagaki...

    teleies ides mas dineis gia na min paidevomaste :))))

    polla filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευκολο-νόστιμη ιδέα!!!!
    Μπράβο Μπετούλα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...