Η μουστάρδα δένει υπέροχα με το χυμό από τα εσπεριδοειδή
και δίνει ένα αποτέλεσμα καταπληκτικό!
6 πανσέτες
Ρίγανη ξερή
2 πορτοκάλια
2 λεμόνια
Αλάτι
Λεμονοπίπερο
4-5 κουταλιές μουστάρδα
4-5 πατάτες
Φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη
ξερή
και την περιχύνουμε με το χυμό από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι.
Την αφήνουμε να μαριναριστεί.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τις πατάτες:
Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, στις
στρώνουμε σε ταψί,
προσθέτουμε λίγη ξερή ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό από τα λεμόνια και τα
πορτοκάλια με την μουστάρδα,
να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Περιχύνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το ελαιόλαδο
και
κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.
Καλύπτουμε το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο
και ψήνουμε για
45 λεπτά στους 170-180ο.
Αφαιρούμε το καπάκι (ή το αλουμινόχαρτο), ακουμπάμε
τις πανσέτες πάνω στις πατάτες
και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς να σκεπάσουμε,
για 30 λεπτά ακόμα,
μέχρι να ροδίσει καλά τα κρέας.
Απολαμβάνουμε με μια πράσινη σαλάτα!
Καλή όρεξη
και κυρίως...
Καλό μήνα σε όλους!!!
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε τέτοιο φαγάκι;;; Ιδανικό για κυριακάτικη σύναξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααα! Καλό μήνα!
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πω όχι σε αυτό το φαγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μπέτυ μου, καλό μήνα!
την πανσετα δε τη συμπαθω πολυ αλλα ανετα αντικαθιστω με κομματακια χοιρινο η κοτοπουλο!καλο μηνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εικόνα μιλάει από μόνη της...ζουμέρο το κρεάς και νοστιμότατο φαίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε
Αμαν,τι ειναι ολα αυτά?
ΑπάντησηΔιαγραφήμου τρεχουν τα σάλια...
Φαινεται ΤΈΛΕΙΟ
Είναι πράγματι ένα εξαιρετικό και πανεύκολο φαγάκι!
ΔιαγραφήΕτοιμάστε το για την Τσικνοπέμπτη και θα με θυμηθείτε!
Τέλεια συνταγή!!Αρέσει σε όλους!!
ΑπάντησηΔιαγραφή