Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Συκωταριά λαδορίγανη

Υπέροχος, νοστιμότατος μεζές, 
για την Τσικνοπέμπτη που έρχεται!
Υλικά:

1 αρνίσια συκωταριά
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
(ή 1 κουταλιά ξερή ρίγανη και άλλο τόσο δεντρολίβανο)

Κόβουμε την συκωταριά σε μικρά κομμάτια,
την πλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσει.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
 και σωτάρουμε καλά την συκωταριά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, αλατοπίπερο, το χυμό του λεμονιού, τα μυρωδικά,
σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά 
να σιγοψηθεί και να μείνει με το λάδι του.

Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!!!

11 σχόλια:

  1. Αυτό κι αν είναι!
    Απλό και νόστιμο. Η συκωταριά είναι απ΄ τα αγαπημένα μου φαγητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α βρε Μπέτυ,α βρε Μπέτυ.............με το κέικ στο στόμα να λιγουρεύομαι συκωταριές!!!!!! Καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και είναι πρωί μου ρχεται να ορμήξω στην οθόνη, τόσο λαχταριστό μου φαίνεται αυτό το πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,

    Τσικνοπέμπτη ή όχι εμένα αυτά τα φαγητά με τρελαίνουν!!! Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα το ίδιο...
      Παρακαλώ, καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  5. Μερακλίδικος ο μεζές σου, Μπέτυ μου! Αν έχεις και καλό κρασί, έρχομαι!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά, όσο για κρασί, δεν το συζητώ... Κρητικό δικής μας παραγωγής... φαντάζεσαι τι παρέα κάνει με τον μεζέ!!! :)

      Διαγραφή
  6. Αγαπημένη μας φίλη,
    σου χαρίζουμε ένα βραβείο αφού μας ανοίγεις πάντα την όρεξη με τις υπέροχες λιχουδιές σου...
    μπορείς να το παραλάβεις από το blog μας : http://tosxolikopareaki.blogspot.gr/2013/03/liebster-award.html#axzz2MedUb7VM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πω,πω!την ζήλεψα την συκωταριά σου! Καλή Τσικνοπέμπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...