Υπέροχος, νοστιμότατος μεζές,
για την Τσικνοπέμπτη που έρχεται!
Υλικά:
1 αρνίσια συκωταριά
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
(ή 1 κουταλιά ξερή ρίγανη και
άλλο τόσο δεντρολίβανο)
Κόβουμε την συκωταριά σε μικρά
κομμάτια,
την πλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσει.
την πλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσει.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο
και σωτάρουμε καλά την συκωταριά.
και σωτάρουμε καλά την συκωταριά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, αλατοπίπερο, το χυμό του
λεμονιού, τα μυρωδικά,
σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά
σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά
να σιγοψηθεί και να μείνει με το λάδι του.
Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!!!
Αυτό κι αν είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλό και νόστιμο. Η συκωταριά είναι απ΄ τα αγαπημένα μου φαγητά.
Και δικό μου αγαπημένο!!! :)
ΔιαγραφήΑ βρε Μπέτυ,α βρε Μπέτυ.............με το κέικ στο στόμα να λιγουρεύομαι συκωταριές!!!!!! Καλημέρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχα!!! φαντάζομαι τη σκηνή! :) :)
ΔιαγραφήΑν και είναι πρωί μου ρχεται να ορμήξω στην οθόνη, τόσο λαχταριστό μου φαίνεται αυτό το πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσικνοπέμπτη ή όχι εμένα αυτά τα φαγητά με τρελαίνουν!!! Ευχαριστούμε πολύ.
Κι εμένα το ίδιο...
ΔιαγραφήΠαρακαλώ, καλό απόγευμα!
Μερακλίδικος ο μεζές σου, Μπέτυ μου! Αν έχεις και καλό κρασί, έρχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ε καλά, όσο για κρασί, δεν το συζητώ... Κρητικό δικής μας παραγωγής... φαντάζεσαι τι παρέα κάνει με τον μεζέ!!! :)
ΔιαγραφήΑγαπημένη μας φίλη,
ΑπάντησηΔιαγραφήσου χαρίζουμε ένα βραβείο αφού μας ανοίγεις πάντα την όρεξη με τις υπέροχες λιχουδιές σου...
μπορείς να το παραλάβεις από το blog μας : http://tosxolikopareaki.blogspot.gr/2013/03/liebster-award.html#axzz2MedUb7VM
πω,πω!την ζήλεψα την συκωταριά σου! Καλή Τσικνοπέμπτη!
ΑπάντησηΔιαγραφή