Βρήκα προχτές στον ψαρά φρεσκότατες μικρές γαριδούλες
και τις ζήλεψα!
Και επειδή στα θαλασσινά δεν λέμε ποτέ όχι, ενέδωσα!
Υλικά:
Γαρίδες μικρές
Αλεύρι
Αλάτι
Λάδι για τηγάνι
Έπλυνα και στράγγιξα καλά τις γαρίδες.
Τις αλάτισα ελαφρά και τις κύλησα σε αλεύρι
να καλυφθούν καλά.
να καλυφθούν καλά.
Έβαλα μπόλικο λάδι να κάψει (αλλά όχι να καπνίσει),
τίναξα τις γαρίδες να φύγει το περιττό αλεύρι
και τις τηγάνισα για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά,
ίσα να ροδίσουν.
Τις έβγαλα σε απορροφητικό χαρτί
να ρουφήξει το περίσσιο λάδι
να ρουφήξει το περίσσιο λάδι
και τις απολαύσαμε ζεστές!
Κι ένα μυστικό: Έγιναν ιδιαίτερα τραγανές γιατί χρησιμοποίησα αλεύρι για ζυμωτό ψωμί!
Τέλειες έγιναν, Μπέτυ μου! Το μυστικό σου για έξτρα τραγανότητα το κρατάω και θα το εφαρμόσω στην επόμενη τηγανιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό τριήμερο!
Φοβερές έγιναν οι γαριδούλες σου, τραγανές τραγανές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μπέτυ μου, καλό τριήμερο!
Μπέτυ μου όταν βρεις να πάρεις γαριδούλες Κοιλάδας....θα με θυμηθείς, προς το παρόν βάλε ούζα!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMoσχομύρισαν Μπετούλι και μαζί με τις γαριδούλες σου μυρισε και το καλοκαιράκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula
Αν αρχίσεις να τρως από αυτές τις γαριδούλες δεν σταματάς μέχρι να αδειάσει το πιάτο!! τις φτιάχνω συχνά. Το μυστικάκι για να είναι έξτρα τραγανές δεν το γνώριζα τώρα θα το εφαρμόσω. Καλό τριήμερο Μπετούλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά φανταστική συνταγή. Τρώγονται σαν πατατάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικές γαρίδες!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω δοκιμάσει και αυτή τη συνταγή και βγήκαν εξίσου τραγανές
http://www.flowmagazine.gr/article/view/garides_tiganites/category/quality_of_life