Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Γαριδούλες στο τηγάνι

Βρήκα προχτές στον ψαρά φρεσκότατες μικρές γαριδούλες
και τις ζήλεψα!
Και επειδή στα θαλασσινά δεν λέμε ποτέ όχι, ενέδωσα!
 Υλικά:

Γαρίδες μικρές
Αλεύρι
Αλάτι
Λάδι για τηγάνι
Έπλυνα και στράγγιξα καλά τις γαρίδες.
 Τις αλάτισα ελαφρά και τις κύλησα σε αλεύρι 
να καλυφθούν καλά.
 Έβαλα μπόλικο λάδι να κάψει (αλλά όχι να καπνίσει), 
τίναξα τις γαρίδες να φύγει το περιττό αλεύρι 
και τις τηγάνισα για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά,
 ίσα να ροδίσουν.
 Τις έβγαλα σε απορροφητικό χαρτί 
να ρουφήξει το περίσσιο λάδι 
και τις απολαύσαμε ζεστές! 


Κι ένα μυστικό: Έγιναν ιδιαίτερα τραγανές γιατί χρησιμοποίησα αλεύρι για ζυμωτό ψωμί!

7 σχόλια:

  1. Τέλειες έγιναν, Μπέτυ μου! Το μυστικό σου για έξτρα τραγανότητα το κρατάω και θα το εφαρμόσω στην επόμενη τηγανιά!
    Φιλιά και καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερές έγιναν οι γαριδούλες σου, τραγανές τραγανές!
    Φιλιά Μπέτυ μου, καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπέτυ μου όταν βρεις να πάρεις γαριδούλες Κοιλάδας....θα με θυμηθείς, προς το παρόν βάλε ούζα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Moσχομύρισαν Μπετούλι και μαζί με τις γαριδούλες σου μυρισε και το καλοκαιράκι!!!
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αρχίσεις να τρως από αυτές τις γαριδούλες δεν σταματάς μέχρι να αδειάσει το πιάτο!! τις φτιάχνω συχνά. Το μυστικάκι για να είναι έξτρα τραγανές δεν το γνώριζα τώρα θα το εφαρμόσω. Καλό τριήμερο Μπετούλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλά φανταστική συνταγή. Τρώγονται σαν πατατάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικές γαρίδες!!!!!!!!!
    Έχω δοκιμάσει και αυτή τη συνταγή και βγήκαν εξίσου τραγανές

    http://www.flowmagazine.gr/article/view/garides_tiganites/category/quality_of_life

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...